Interview De Laet: "Antwerp heeft beter stadion dan Portsmouth"

Steurbaut Kersten
| 19 reacties
De Laet: "Antwerp heeft beter stadion dan Portsmouth"
Foto: © SC

In de schaduw van de Bosuil geniet Ritchie De Laet van een stralend lentezonnetje. De 22-jarige verdediger van Manchester United, uitgeleend aan tweedeklasser Portsmouth, heeft een weekje vrij gekregen en profiteert van de gelegenheid om zijn oude werkgever een bezoekje te brengen.

En het gaat heel goed met De Laet. In Engeland heeft hij na twee korte uitleenbeurten aan Sheffield United en Preston North End eindelijk wat standvastigheid gevonden bij Portsmouth, dat hem tot eind juni huurt van Manchester United “Dat waren heel moeilijke periodes waarin ik geen vertrouwen had”, zegt De Laet in een gesprek met Voetbalkrant.com.

Manchester United
Sinds zijn verhuis naar Fratton Park kreeg De Laet vertrouwensboost. “In de laatste acht wedstrijden hebben we zeven keer de nul gehouden. Dat is als verdediger altijd heel leuk. En in het klassement zijn we opgeklommen tot op zes punten van de plaatsen voor de play-offs voor de promotie.”

Die persoonlijke promotie naar de Premier League blijft het doel voor De Laet. “Daarom is het goed dat ik extra ervaring opdoe bij een club waar de begeleiding op Premier League-niveau is. Ik besef dat het heel moeilijk zal worden om op korte termijn een kans te krijgen bij Manchester United, maar op lange termijn blijft dat wel het doel”, zwakt de Antwerpenaar eerdere uitspraken af.

“Ik besef dat het heel moeilijk wordt om een kans te krijgen bij Manchester United, maar op lange termijn blijft dat wel het doel. (Ritchie De Laet over zijn droom op Old Trafford)

Er zijn echter andere opties. “Norwich (tweede in de Championship, nvdr.) is geïnteresseerd. De club wil me binnenhalen als ze promoveren naar de Premier League. Het zou mooi zijn, maar in de voetbalwereld moet je er altijd rekening mee houden dat niet alles in zijn plooi valt.”

Stadion met instortingsgevaar
Bij Portsmouth kan De Laet ondertussen wat tips vragen van ploegmaat Nwankwo Kanu. “Hij is niet meer van de jongste, al denk ik dat hij toch nog ouder is dan hij zelf zegt. Maar hij blijft een ongelooflijk goede voetballer. Ook op persoonlijk vlak is hij een schitterende jongen. En als verdediger kan ik nog heel veel van hem leren. Hoe kan ik mezelf nog beter positioneren bijvoorbeeld.”

Over het stadion is er minder lof. “Het is iets kleiner dan de Bosuil, maar nog bouwvalliger. Tijdens de wedstrijd vloog er een bal tegen een pilaar en ik vreesde even dat het kot zou instorten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties