Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona zet Donetsk makkelijk opzij
Michiel Derwael

Barcelona kende geen moeite met Shakhtar Donetsk. De Catalanen wonnen in eigen huis met 5-1 en staan al met één been in de halve finales.

De wedstrijd begon goed voor Barcelona. Na amper twee minuten werd de openingstreffer gemaakt door Andres Iniesta, die de bal in de korte hoek trapte. Shakhtar kreeg nog een goede kans na balverlies van Adriano, maar de bal belandde naast het doel.

Iniesta was ook betrokken bij het tweede doelpunt. De Spaanse international dropte de bal achter de rug van de verdediging waar Dani Alves vrijstond. De Braziliaan controleerde het leer en dribbelde de keeper. De 2-0 was een feit.

In de tweede helft ging Barça door op zijn elan en Pique maakte al vlug de 3-0 met een afgeweken schot, waardoor de wedstrijd werd beslist. Shakhtar kon vijf minuten later de eerreder maken. Rakytskyy verlengde een vrije trap van Rat in doel

De Catalanen waren niet onder de indruk en liepen meteen uit naar 4-1 na een knap doelpunt van Keita. Messi legde breed en de Ivoriaan knalde de bal in de bovenhoek. In de slotfase legde Xavi de 5-1 -eindstand vast.