Datum: 08/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
KV Mechelen straft onmondig Lierse af
KV Mechelen straft onmondig Lierse af
Foto: © SC

KV Mechelen hoefde niet goed te voetballen om Lierse opzij te zetten in de streekderby. De Pallieters waren aanvallend onmachtig in tegenstelling tot Malinwa dat wel vlot de weg naar doel vond via Kabasele en Benteke. Mathisen kon in het slot nog milderen.

Vier keer een derby op het programma leek ook voor het publiek te veel van het goede en er waren dan ook nog verscheidene lege plaatsen op het Lisp. Lierse trok zich daar weinig van aan en trok het laken onmiddellijk naar zich toe, met één bal van Cavens een metertje over doel die als dreiging kon gekenmerkt worden.

Eerste voor Kabasele
Tegen de gang van het spel in kwam KV Mechelen echter op voorsprong. Kabasele, die pas zijn tweede opwachting maakte voor geel-zwart, buffelde een hoekschop voorbij Kawashima die machteloos stond. Malinwa had tot dan toe werkelijk nog niets laten zien.

En Lierse bleef de betere ploeg in die eerste helft met een enorm overwicht aan balbezit, maar toch was de 'beste' kans nog voor KV Mechelen. Kabasele draaide weg van zijn man, maar de kopbal van Diabang was verkeerd gericht. Maric probeerde het ook eens met een vrije trap, maar Renard was attent. Al bij al was er veel te weinig gevaar om van een goede wedstrijd te kunnen spreken.

Vijfde voor Benteke
In de tweede helft was KV Mechelen iets bedrijviger en dat leidde ook tot een drietal goede kansen. Diabang vond eerst de lange armen van Kawashima op zijn weg en Destorme schoot een hoekschop van Gorius niet al te hoog over. Ook Mathisen, net ingekomen voor zijn eerste partij in eerste klasse, zorgde met een gevaarlijk schot bijna voor de 0-2.

De druk voor de nu onzuiver voetballende Pallieters nam toe en Benteke - ingekomen voor Kabasele - strafte dat uiteindelijk af. Gorius kopte perfect door en de donkere spits controleerde de bal met de borst en fusileerde Kawashima. 0-2 en wedstrijd gespeeld, want Lierse bakte er aanvallend nog weinig van.

Lierse verdiende wel een goal voor zijn inzet, maar ook Thompson kon Renard met een goede kopbal niet verrassen. Uiteindelijk was het de 25-jarige Noor Alexander Mathisen die zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau opluisterde met een doelpunt. Maric was nog dichtbij de gelijkmaker, maar Renard redde tweemaal. Verder raakte Lierse niet meer. KV Mechelen neemt voorlopig de leiding in groep A.

Herbeleef Lierse SK - KV Mechelen

Vooraf