Zevende landstitel voor Borussia Dortmund

Zevende landstitel voor Borussia Dortmund
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is officieel, Borussia Dortmund is de nieuwe kampioen van Duitsland. De ploeg van Jürgen Klopp profiteerde optimaal van de nederlaag van enige concurrent Bayer Leverkusen. Dortmund zelf won met 2-0 van FC Nürnberg.

Borussia Dortmund – FC Nürnberg 2-0
Borussia Dortmund volgt Bayern München op als landskampioen. De nummer één begon nerveus aan de wedstrijd tegen FC Nürnberg. Pas na een halfuur kon Barrios bij een rebound de 1-0 tegen de netten schieten.

Net voor de rust verdubbelde Lewandowski de stand. In de tweede helft speelde Dortmund het spel slim uit en kon de ploeg van Timmy Simons niets meer in de pap brokken.

Na het fluitsignaal brak het feest meteen los in Keulen. Het is de zevende keer in de clubgeschiedenis dat Dortmund de titel wint.

Hannover 96 – Borussia Mönchengladbach 0-1
De voorlaatste in stand heeft nog eens punten kunnen pakken. Door het verlies van Hannover kan Bayern München zaterdagavond opnieuw de derde plaats veroveren als het wint van Schalke 04.

Matchwinnaar was ongetwijfeld Reus die een kwartier voor het einde de enige treffer van het duel maakte. Mönchengladbach pakt drie belangrijke punten met het oog op lijfsbehoud.

Overige uitslagen:

FC Köln - Bayer Leverkusen 2-0
1899 Hoffenheim – VfB Stuttgart 1-2
FSV Mainz 05 – Eintracht Frankfurt 3-0
Hamburger SC – SC Freiburg 0-2
Bayern München – Schalke 04 vanaf 18.30 u.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties