zwaZulte Waregem
Germinal Beerschot
1-0
Datum: 30/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem neemt afscheid van Van Nieuwenhuyze met een zege.
Bart De Wilde
| 0 reacties
Zulte Waregem neemt afscheid van Van Nieuwenhuyze met een zege.
Foto: © SC

Thomas Matton heeft Ludwin Van Nieuwenhuyze een mooi afscheidsgeschenk gegeven. Met een mooie vrij trap schonk hij Essevee de zege tegen Germinal Beerschot

Germinal Beerschot begon sterk aan de wedstrijd, maar kon die prestatie niet doortrekken. De Antwerpenaars konden Essevee-doelman Tom Muyters amper bedreigen.

Zulte Waregem was voornamelijk gevaarlijk op stilstaande fases. Op één van die stilstaande fases krulde Thomas Matton een vrije trap enig mooi in linkerhoek. De thuisploeg creëerde nog een aaantal kleine kanjes, maar het vizier van Teddy Chevalier en Habib Habibou stond een aantal meter te hoog.

Een saaie tweede helft
In de tweede helft tapten beide ploegen uit hetzelfde vaatje. Er zat nog veel afval in het spel van de 22 spelers. Germinal Beerschot kon één keer dreigen via Faris Haroun. De middenvelder draaide zich mooi vrij, maar besloot in het zijnet.

Met nog iets minder dan een kwartier te spelen vond de vervanging plaats waarop iedereen wachtte. Ludwin Van Nieuwenhuyze kwam in de plaats van Habibou. Na zeven jaar verlaat hij Essevee. De thuisploeg had nog een grote kans kort voor het einde via Stijn Meert, maar hij mikte de voorzet vanop rechts naast. Essevee wint dankzij een vrije trap van Matton in een kansarme wedstrijd.

Hugo Broos speelt volgende week met Zulte Waregem op het veld van Westerlo de laatste wedstrijd van de poulefase. Onderling zullen beide ploegen uitmaken wie de winnaar wordt in poule B van play-off II.

Herbeleef Zulte Waregem - Germinal Beerschot