Datum: 30/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse neemt de leiding dankzij 100ste van Radzinski
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Lierse neemt de leiding dankzij 100ste van Radzinski
Foto: © SC

Lierse heeft de leiding genomen in groep A van Play-Off 2. Geel-zwart nam eenvoudig de maat van Cercle Brugge. Tomasz Radzinski maakte zijn honderdste doelpunt in de Belgische eerste klasse.

Cercle Brugge zakte als leider in groep A van Play-Off2 af naar het Lisp. Bij een zege nam groen-zwart een serieuze optie op groepswinst en telde het Lierse definitief uit voor de eerste plaats. Het kon de troepen van Bob Peeters echter niet inspireren tot grootse daden. De eerste helft van de West-Vlamingen had veel weg van een zomerse avondwandeling.

Verbazende Ayew
Tot de openingstreffer van Kris De Wree, de verdediger kreeg alle tijd om een hoek uit te kiezen en een voorzet van Tomasz Radzinski binnen te knikken, stelde het voetbal van de thuisploeg ook niet veel voor. Daarna trok Lierse het laken echter volledig naar zich toe. Met goed voetbal, Ibrahim Ayew verbaasde met enkele uitstekende acties, en veel kansen.

Dodo Elgabas, in Play-Off 2 al goed voor twee doelpunten, liet een drietal goede mogelijkheden onbenut en ook Daylon Claasen en Alexander Mathisen slaagden er niet in om de score te verdubbelen. Op een zeldzame groen-zwarte tegenprik kreeg Lierse bijna het deksel op de neus: een kopbal van Dominic Foley strandde op de bovenkant van de lat.

De missers kwamen Lierse in het vierde kwartier bijna duur te staan. De bezoekers kwamen veel beter uit de kleedkamers,  maar Lukas Van Eenoo raakte niet voorbij de paal en doelman Arni Arason.

In een aangename en evenwichtige tweede helft ging het spel vlot over en weer. Alleen in de afwerking liet het bij beide ploegen het afweten: Kenny Thompson, Mathisen en opnieuw Elgabas kregen het leer niet tussen het kader. Van Eenoo mikte recht op Arason.

100 voor Radzinski
Tomasz Radzinski besliste uiteindelijk de wedstrijd met zijn honderdste doelpunt in de Belgische eerste klasse. De Poolse Canadees kopte een voorzet vanop rechts voorbij Verbist. Elgabas maakte er in de slotfase nog 3-0 van, Radzinski kreeg werd beloond met een applausvervanging. Lierse springt over Cercle Brugge naar de eerste plaats en behoudt, als veertiende na de reguliere competitie, nog steeds uitzicht op een Europees ticket.

Herbeleef Lierse SK - Cercle Brugge

Vooraf