Datum: 30/04/2011 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Herbeleef Lierse SK - Cercle Brugge (Play-off 2)

Volg de match tussen Lierse SK en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Cercle Brugge kan vanavond op het Lisp een gooi doen naar winst in groep A van Play-Off 2. Slaagt groen-zwart in zijn opzet of zet Lierse ex-speler Bob Peeters een hak. Volg het vanavond LIVE op uw favoriete voetbalsite.

Bij Lierse heeft Tomasz Radzinski dit seizoen nog één grote ambitie. Hij wil zijn honderdste doelpunt in de Belgische eerste klasse maken. Eiji Kawashima start op de bank, Arni Arason mag zich bewijzen tussen de palen.

Bij de bezoekers laat Peeters aanvaller Oleg Iachtchouk aan de kant. Bij winst van Cercle schakelt het Lierse definitief uit voor groepswinst.
Opstellingen
Lierse SK: Arason Arni Gautar, De Wree Kris, Thompson Kenny, El-Gabas Mohamed , Radzinski Tomasz, Claasen Daylon, Ayew Abdul Rahim, Gilberto Sebastião Amaral, Mathisen Alexander, Van Hemert Roel, Maric Milos.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Portier Anthony, Evens Bernt, Vidarsson Arnar, Cornelis Hans, Wang Yang, Foley Dominic, Neto Renato , Van Eenoo Lukas, Van Roose Karel, D'haene Kristof.
1
Lierse heeft de wedstrijd op gang getrapt. Houden de Pallieters de drie punten thuis en springen ze zo over Cercle of neemt groen-zwart een optie op eindwinst?
2
 Gele kaart voor Abdul Rahim Ayew
Ayew krijgt al meteen geel voor een fout op Vidarsson.
3
Van Eenoo zorgt voor de eerste dreiging. Hij draait zich vrij in het Lierse strafschopgebied, maar knalt dan over.
8
De thuisploeg zet een eerste keer Verbist aan het werk. Ayew bereikt El Gabas, maar de Egyptenaar kan te weinig kracht in zijn kopbal leggen.
14
Er zit weinig beleving in deze wedstrijd. Het is wachten op een eerste grote kans of een doelpunt om de partij open te breken.
17
Lierse probeert wel wat druk te ontwikkelen, maar veel tempo ontwikkelt de thuisploeg toch niet.
19

Goal
Doelpunt van Kris De Wree (Tomasz Radzinski)
De supporters krijgten dan toch een doelpunt te zien. Na een korte hoekschop schotelt Radzinski het leer op het hoofd van De Wree. De verdediger krijgt alle tijd om een hoek uit te kiezen en de score te openen.
24
Claasen gaat op zoek naar de 2-0 maar plaatst het leer naast.
27
Cercle Brugge is dicht bij de gelijkmaker, maar een kopbal van Foley strandt op de bovenkant van de lat. Pech voor de Ier.
30
Aiaiai, Elgabas laat de kans liggen om Cercle op twee doelpunten te zetten. Hij plaatst het leer onbegrijpelijk naast.
32
 Gele kaart voor Hans Cornelis
Cornelis zet zich te fel door op Thompson en gaat op de bon.
33
Lierse heeft duidelijk de wedstrijd in handen genomen. Verbist moet een poging van Mathisen onschadelijk maken.
40
Radzinski krijgt veel ruimte om te schieten en zet zich door richting doel. Zijn poging mist echter de juiste richting en waait over.
43
Lierse morst met de kansen. Bij Cercle Brugge lijkt het achterin nergens op, maar de thuisploeg kan er niet van profiteren. Algabas gaat zijn eigen kans en mikt het leer over.
44
Opnieuw een vlotte combinatie van de thuisploeg. Radzinski steekt het leer tot bij Elgabas die de bal meteen op de slof neemt. Verbist moet niet in actie komen.


Scheidsrechter
Rust
Lierse duikt de kleedkamers in met een zuinige voorsprong en dat is meer dan verdiend. De Pallieters hebben het heft in handen genomen en klommen op voorsprong via een kopbal van De Wree. Elgabas en Claasen waren nog dicht bij de 2-0. Cercle dook één keer op voor doel van Arason. Een knik van Foley belandde op de bovenkant van de lat.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn aan de tweede helft begonnen. Kan Cercle Brugge nog iets terug doen of zet Lierse door?
46
Vervangen Yang Wang
Ingevallen Oleg Iachtchouk


48
Radzinski droomt nog steeds van zijn honderdste doelpunt in eerste klasse. De Poolse Canadees kan Verbist echter niet verontrusten en plaatst de bal op het dak van het doel.
53
Cercle Brugge toont na de pauze een ander gezicht. Van Eenoo verschijnt alleen voor Arason, maar knalt tegen de paal.
55
En daar is Van Eenoo opnieuw. Deze keer moet Arason wel ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen.
59
Een Lierse hoekschop belandt uiteindelijk voor de voeten van Mathisen, maar net als in de eerste helft kan hij niet scoren. Zo blijft e voorsprong van de thuisploeg heel krap.
60
Vervangen Bernt Evens
Ingevallen William Owusu


63
Lierse heeft de match terug in handen genomen. Maric gooit een hoekschop voor doel, de kopbal van Thompson gaat voorlangs.
65
 Gele kaart voor Renato Neto

68
Het spel gaat nu goed over en weer. Ook zonder doelpunten krijgen we een aangenemae tweede helft te zien.
71
Elgabas krijgt opnieuw de kans om de wedstrijd in een beslissende plooi te leggen. De Egyptenaar ze slim zijn tegenstander in de wind, maar plaatst dan het leer naast.
76

Goal
Doelpunt van Tomasz Radzinski (Onbekend Onbekend)
Het is feest op het Lisp. Tomasz Radzinski maakt zijn honderdste doelpunt in eerste klasse en zet zo Lierse op rozen. De wedstrijd lijkt nu beslist.
77
Vervangen Lukas Van Eenoo
Ingevallen Arne Naudts


81

Goal
Doelpunt van Mohamed El Gabas (Onbekend Onbekend)
Boeken dicht voor Cercle Brugge. Elgabas maakt zijn derde van de play-offs.
86
Lierse kan de wedstrijd rustig uitvoetballen. De supporters bouwen een feestje. Wat een verschil met een paar weken geleden, toen de degradatie nog als het zwaard van Damocles boven het Lisp hing.
87
Driemaal is geen scheepsrecht voor Mathisen. Opnieuw steekt hij het leer naast.
87
Vervangen Tomasz Radzinski
Ingevallen Joeri Dequevy

De handen op elkaar bij de supporters. Tomas Radzinski krijgt na zijn honderdste doelpunt in eerste klasse een applausvervanging.
90
 Gele kaart voor Dominic Foley



Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.