Datum: 04/05/2011 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Old Trafford
Manchester United mag naar Wembley
Bart De Wilde
| 0 reacties
Manchester United mag naar Wembley
Foto: © SC

Manchester United won met een B-elftal met groot gemak tegen FC Schalke 04. De Red Devils mogen zich opmaken voor een nieuwe finale in de Champions League.

Ralf Rangnick had zijn tactisch plan goed uitgelegd aan zijn spelers. Het elftal van FC Schalke 04 speelde de bal goed rond en wachtte op openingen in de aanvangsfase. Maar het B-elftal van Alex Ferguson, de ploeg wisselde maar liefst negen spelers in vergelijking met de heenwedstrijd, kwam toch verdiend op voorsprong.

Antonio Valencia en Darron Gibson namen zowel de eerst twee doelpunten als de assists voor hun rekening. Als The Red Devils nog niet zeker waren van de finale, waren ze dat na de twee doelpunten zeker.

Maar Schalke 04 zou geen Duitse ploeg zijn als het niet de bekende Duitse werklust toonde. De kopjes gingen niet hangen en Manuel José Jurado scoorde tien minuten voor het einde van de eerste helft de aansluitingstreffer voor de ploeg uit Gelsenkirchen.

Manchester verdubbelt voorsprong
In de tweede helft begon Schalke het sterkst. De ploeg zette druk en voetbalde naar voor, maar kon daar geen grote kansen uit produceren.

Toen vond Luis Anderson het tijd voor zijn momemt. De middenvelder van Manchester United scoorde op vier minuten twee doelpunten. Met nog een kwartier te spelen was de wedstrijd volledig gespeeld.

Het sierde Schalke wel dat ze toch nog probeerden een tweede keer te scoren. Klaas-Jan Huntelaar deed dat ook, maar dan vanuit buitenspel. Al bij al had Edwin Van Der Sar weinig werk.

Manchester United mag zich opmaken voor de finale tegen FC Barcelona op Wembley.

Herbeleef Manchester United - FC Schalke 04

Vooraf

Champions League

 Halve Finales (T)