Gladbach naar de barrages, Frankfurt degradeert

Michiel Derwael
| 6 reacties

Borussia Mönchengladbach heeft op de slotspeeldag gelijkgespeeld in Hamburg en mag barrages spelen om in de Bundesliga te blijven. Eintracht Frankfurt verloor van kampioen Dortmund en degradeert.

Mönchengladbach, met Filip Daems in de basis en Igor De Camargo als invaller, begon goed aan de wedstrijd tegen Hamburger SV. Nog voor de rust bracht Juan Arango de bezoekers op voorsprong. Bij winst waren onze landgenoten zeker van de barrages, maar HSV kon de gelijkmaker maken via Anis Ben Hatira.

Gladbach, dat bijna een heel seizoen hekkensluiter was, mag in een barrageduel met de derde van tweede klasse uitmaken wie volgend seizoen in de Bundesliga speelt.

Dortmund-Frankfurt 3-1

Frankfurt kon tegen Dortmund nog hopen op de barrages. Het team van coach Christoph Daum kwam in de 47ste minuut op voorsprong via een doelpunt van Sebastian Rode. Maar twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Lucas Barrios tikte het leer van dichtbij in doel.

Vijf minuten later was de degradatie een feit. Marco Russ verlengde een voorzet van Robert Lewandowski in eigen doel en bezegelde het lot van zijn team. In de slotminuten legde Barrios de eindstand vast op 3-1.