Klinsmann wil een Messi vinden in VS

Klinsmann wil een Messi vinden in VS
Foto: © SC

Jurgen Klinsmann gaat met zijn Amerikaanse elftal op zoek naar een herkenbare speelwijze. De nieuwe bondscoach wenst dus niet alleen te kijken naar de resultaten. Daarnaast zoekt de Duitser nog enkele spelers.

"Mijn prioriteit is de spelers leren kennen en ons plaatsen voor het WK van 2014. Bij het voetbal moet het publiek zich kunnen identificeren met het team en de stijl waarin je speelt. Mijn taak is om iedere Amerikaanse speler beter te maken”, aldus Jurgen Klinsmann op de website van de FIFA.

“Het zal weken en misschien wel maanden duren om de spelers te beoordelen in de jeugdteams en in de Major League Soccer. Ik wil zaken in de juiste richting sturen. De ontwikkeling van het voetbal in Amerika gedurende de laatste tien jaar is fantastisch. Er is veel aandacht voor het spelletje en dat is te danken aan de successen van de laatste jaren."

"We moeten meer talenten op kunnen sporen. Misschien kunnen we iemand vinden die op straat voetbal speelt en hem verder ontwikkelen. Ik hoop dat we een Lionel Messi vinden in Amerika. Dat zou geweldig zijn."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties