Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: Allianz Arena
Robben brengt Bayern München langs Zürich
Fabian Morren

Bayern München staat met één been in de Champions League. De Duitse recordkampioen won de heenwedstrijd tegen Standard-killer Zürich met 2-0.

Arjen Robben zette Bayern na acht minuten op weg naar de voorsprong. De Nederlander zette prima voor en Schweinsteiger verlengde in doel. Zürich leek op weg naar een afslachting, maar dat was toch buiten de Zwitserse doelman Johnny Leoni gerekend. Vooral na rust maakte hij een groot aantal Duitse kansen onschadelijk.

Gelukkig voor Bayern was er Robben nog. Met een fraaie uithaal bezorgde hij de Duitsers alsnog een behoorlijke uitgangspositie voor de reis naar Zwitserland. In blessuretijd kreeg Beda (ex-Standard) nog een tweede gele kaart bij Zürich. Voor Daniel Van Buyten was er opnieuw geen plaats in het elftal van Bayern.