Datum: 18/08/2011 18:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: Central Stadion Zestafoni
Club Brugge laat knappe voorsprong liggen
Melissa Maes
| 0 reacties
Club Brugge laat knappe voorsprong liggen
Foto: © SC

Aanvankelijk leek het patattenveld van Tbilisi de spelers van Club Brugge goed te liggen. In de eerste helft kwamen ze na ruim een halfuur spelen al op 0-2-voorsprong. De tweede periode was minder goed voor de West-Vlaamse club.

Club Brugge begon sterk aan de eerste helft. De eerste tien minuten wist blauw-zwart druk te creëren naar het Georgische doel. Dat zorgde niet meteen voor kansen, maar het zelfvertrouwen groeide. Na ruim een kwartier spelen kwam het enige gevaar van Zestafoni in de eerste periode: Gelashvili trapte richting Brugse doel maar Coosemans kon een achterstand verijdelen.

Club Brugge liet zich niet afschrikken door de verrassingsaanval van Zestafoni. In ruim vijf minuten wisten Akpala en Refaelov elk hun doelpuntje mee te pikken. Een score dat niet meer uit handen mocht worden gegeven.

Maar wat gebeurde er? Na een kwartier spelen in de tweede periode werd Coosemans geklopt door een lage trap van Gelashvili. Nog geen vijf minuten later mocht de doelman van Club Brugge nog eens de bal uit zijn doel halen. Dvali zette de scheve situatie recht voor Zestafoni.

Ruim een kwartier voor tijd was Hoefkens daar om zijn team alsnog te redden. Hij tikte de bal binnen nadat Donk zijn kopbal tegen de paal zag belanden. Ruim vijf minuten voor tijd slikte Club Brugge opnieuw een doelpunt. Het was duidelijk, met Zestafoni heb je nooit gedaan.

Herbeleef Zestafoni - Club Brugge

Europa League

 Vierde voorronde (Heen)