Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Stadio Friuli
Arsenal na rust voorbij Udinese
Maarten Verhoeven

Arsenal is ook dit jaar van de partij in de Champions League. The Gunners wonnen met 1-2 op het veld van Udinese.

Arsenal begon aan de wedstrijd met een krappe 1-0 voorsprong uit de heenmatch. Udinese ging in de eerste helft op zoek naar het broodnodige doelpunt en dat kwam er op slag van rust via Di Natale. Nadat de aanvoerder van Udinese eerder al de paal viseerde, kopte hij een voorzet prachtig in doel. Handanovic had Arsenal daarvoor ook enkele keren van een doelpunt gehouden.

Na de rust kon Van Persie scoren na een knappe voorbereidende actie van Gervinho. De scheidsrechter besloot toen de thuisploeg een handje te helpen. Vermaelen kreeg na een duw in de rug de bal ongelukkig tegen de hand en de ref wees naar de stip. Szczesny had echter een knappe redding in huis op de strafschop van Di Natale. Theo Walcott stelde de kwalifcatie twintig minuten voor affluiten veilig.