Datum: 23/08/2011 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Luminus Arena
Genk speelt Champions League met dank aan Köteles
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Genk speelt Champions League met dank aan Köteles
Foto: © SC

Racing Genk mag zich opmaken voor het kampioenenbal met dank aan Köteles die Genk tijdens de wedstrijd voor meer tegengoals behoedde en 2 strafschoppen stopte.

Robby Morren vanuit Genk

Trainer Pierre Denier greep terug naar de automatismen waarmee Genk vorig seizoen succes boekte. Genk begon toonde een ander gelaat dan de voorbije matchen: de spelers waren gretig, het spel liep over de flanken en de Limburgers speelden op de helft van Maccabi Haifa. Het eerste grote gevaar kwam er na 10 minuten. Doelman Davidovitch moest eerst redding brengen op een poging van kortbij van Pudil en in de herneming van Kennedy. Enkele minuten later was de schoentip van Barda een centimeter te kort om een voorzet van Kennedy binnen te schuiven.

Na 20 minuten was Genk er niet in geslaagd te scoren en kon Maccabi Haifa naar adem happen. De bezoekers kwamen meer in het spel en konden halfweg de eerste helft enkele keren opdagen voor het doel van Köteles. Genk herstelde echter snel en kreeg opnieuw mogelijkheden: een vrije trap van Tözser ging over en Vossen kopte een prima voorzet van Pudil naast.

5 dolle minuten
Wat daarna volgde waren 5 dolle minuten. Vossen bracht Genk na een mooie actie via Kennedy en Barda op voorsprong. Genk stond een minuutje met één been in de Champions League maar daar maakte Golasa al snel een einde aan. Hij krulde de bal, eerlijk is eerlijk, schitterend richting kruising over Köteles binnen. Genk was niet aangeslagen en reageerde onmiddellijk. De bal belandde voor de voeten van Buffel die van binnen de 16 kurkdroog binnenknalde. Op slag van rust was er nog een geweldige redding van Köteles nodig op een schot van Dvalishvili.

Maccabi-coach Elisha Levi liet Boccoli in de kleedkamer en liet Yampolsky in zijn plaats aan de tweede helft beginnen. De eerste kans van de tweede helft was voor Genk. Anele stuurde Vossen diep maar zijn voorzet werd in hoekschop gewerkt. De wedstrijd was nu veel meer in evenwicht en de bezoekers uit Israël konden ook regelmatig dreigen.

Kansen voor Genk
Naarmate het einde naderde voetbalde Genk toch enkele mogelijkheden bij elkaar. Kennedy kreeg een goede mogelijkheid maar moest te lang naar zijn goede voet zoeken zodat hij zijn schot afgeblokt zag. Het was meteen zijn laatste actie want Denier bracht Ogunjimi in zijn plaats en die kon al onmiddellijk op doel trappen. Een nieuwe kans kwam er toen Pudil de linkerflank afschuimde en vanop de lijn perfect teruglegde op Vossen maar die miste zijn schot. Even later legde Vossen een voorzet met het hoofd terug naar Barda maar die kon er net niet bij. Ogunjimi had dé kans van de tweede helft toen hij alleen op doel mocht afgaan maar Davidovitch lag in de weg.

De spanning steeg in de Cristal Arena want Genk moest scoren en met nog 10 minuten te gaan was een tegendoelpunt dodelijk. Bijna was het zover toen Anele zich liet verrassen en Amasha tot in de 16 kon geraken maar zijn schot ging voorlangs en een alerte Pudil zorgde dat Yampolsky een prima voorzet net niet in doel kon deviëren. De schrik zat er goed in want bij hoekschoppen moest ook Vossen en Ogunjimi mee komen verdedigen. Het waren de bezoekers die een slotoffensief opzetten en er zo voor zorgden dat Genk zich naar de verlengingen moest slepen.

Verlengingen worden fysieke slag
Nadson vroeg het publiek om steun en Genk begon goed aan de verlengingen met een kopkans voor Vossen die over ging en een schietkans die diezelfde Vossen had moeten kadreren. Barda moest naar de kant voor Vanden Borre die op rechts ging spelen en Buffel verhuisde naar de linkerflank. Het zou een fysieke slag worden, Yahaya bleef even liggen met krampen en het tempo verdween uit de partij. Heel Genk hield even de adem in toen Amasha de Champions League-droom bijna aan diggelen trapte maar de paal hield Genk in leven. Nadson reageerde met een afstandsschot dat doelman Davidovitch uit de rechterbenedenhoek moest ranselen.

Rode kaart
De tweede verlenging werd ingeleid met een goede poging van Maccabi waarop Köteles plat moest en even later hield opnieuw Köteles de Genkse droom levend toen hij een kopbal van Falach op de lijn pakte. Met nog 10 minuten te gaan liep Cohen tegen zijn tweede gele kaart aan en mocht Genk het nog even tegen 10 proberen. Maccabi Haifa plooide terug en speculeerde op strafschoppen terwijl Genk zijn laatste adem vond. Pogingen van Pudil en Vossen mislukten en de Israëliërs haalden het einde.

Strafschoppen
Köteles kroonde zich in de reeks tot man van de match want hij pakte 2 strafschoppen en geen enkele Genk-speler miste.

Herbeleef KRC Genk - Maccabi Haifa

Vooraf

Champions League

 Vierde voorronde (Terug)