Datum: 23/08/2011 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Luminus Arena
Live Opent Genk de deur naar de Champions League?
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Opent Genk de deur naar de Champions League?
Foto: © SC

RC Genk speelt zijn belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Raakt het voorbij Maccabi Haifa, dan mogen de Limburgers zich opmaken voor de financieel en sportief aantrekkelijkste Europese competitie: de Champions League.

Robby Morren vanuit Genk

Genk moet in eigen huis een 2-1 achterstand goedmaken. Dat is geen sinecure maar absoluut ook geen onmogelijke opdracht tegen het Israëlische Maccabi Haifa. Zowel de financiële als sportieve belangen zijn bijzonder groot. Bij winst wacht Genk een vetpot van 15 miljoen euro en is er een grote kans dat de club zijn kern zal kunnen samenhouden want welke speler droomt niet van de Champions League?

Te krampachtig
Maar dan zal het beter moeten dan de afgelopen weken. Genk kon al 5 wedstrijden op rij niet meer winnen en verloor zijn laatste 2 matchen. "We voetballen te krampachtig en we vinden het juiste ritme niet", liet trainer Pierre Denier optekenen op de persconferentie. Hopelijk krijgt hij de hoofden van de spelers vrij voor vanavond en vinden de spelers opnieuw het juiste ritme om vloeiende combinaties op de mat te leggen.

Automatismen
Marvin Ogunjimi trainde maandag voor het eerst opnieuw met de groep. Hij neemt plaats op de bank. Denier grijpt terug naar de automatismen van vorig seizoen met Vossen en Kennedy in de spits en gezien de afwezigheid van De Bruyne met Barda en Buffel op de flanken.

Opstellingen
Racing Genk: Laszlo Köteles, Torben Joneleit, Ngongca Anele, David Hubert, Daniel Tözser, José Nadson Ferreira, Kennedy Nwanganga, Daniel Pudil, Jelle Vossen, Elyaniv Barda, Thomas Buffel.
Maccabi Haifa: Nir Davidovich, Sari Falach, Itzhak Cohen, Eyal Mshumar , Seidu Yahaya, Gustavo Bokoli, Idan Vered, Taleb Tawabcha , Eyal Golasa , Vladimir Dvalishvili, Wiyam Amashe

Meer nieuws