Analyse Standard treft vierde uit Bundesliga en CL-revelatie

Maarten Verhoeven
| 44 reacties
Standard treft vierde uit Bundesliga en CL-revelatie
Foto: © SC

Standard neemt het in de poules van de Europa League op tegen FC Kopenhagen, Hannover 96 en Vorskla Poltava. Een haalbare, maar verraderlijke groep.

Met FC Kopenhagen treft Standard niet de grootste naam uit Pot 1, maar een gemakkelijke tegenstander is het allerminst. Kopenhagen domineert de laatste jaren het Deense voetbal. In de laatste zes seizoenen werd het vijf keer kampioen.

Vorig jaar was Kopenhagen de revelatie in de Champions League. Het ging door in een groep met Barcelona, Rubin Kazan en Panathinaikos met tien punten. Tegen de Grieken werd twee maal gewonnen en thuis werd het grote Barcelona in bedwang gehouden. In de achtste finale was Chelsea te sterk voor de Denen.

Dit seizoen ging het verrassend onderuit in de laatste voorronde van de Champions League tegen het Tsjechische Viktoria Pilsen, waardoor het naar de poules van de Europa League werd verwezen. In het seizoen 2008-2009 zat Kopenhagen samen met Club Brugge in de poule (toen nog met vijf ploegen). Kopenhagen won in Jan Breydel met 0-1, waardoor Club uitgeschakeld was.

Op het middenveld is Claudemir een man om in de gaten te houden. De Braziliaan scoorde vorig jaar tegen Barcelona. N'Doye is de vlot scorende Senegalese spits van de Denen. Standard moet Jesper Gronkjaer niet meer vrezen. Hij hing na vorig seizoen de schoenen aan de haak.

Uit Pot 3 kwam voor Standard het Duitse Hannover 96 tevoorschijn. Hannover is meestal een middenmoter in de Bundesliga, maar zette vorig seizoen een sterke prestatie neer. Het werd vierde op vijf punten van Bayern Munchen.

Daardoor mocht Hannover 96 voor het eerst sinds lang nog eens aantreden in Europa. In de vorige ronde liet het van zich spreken door het sterke Sevilla uit te schakelen. De Duitste competitie is oerdegelijk en dus is ook Hannover 96 geen gemakkelijke tegenstander. Na drie speeldagen staat Hannover met zeven punten mee aan de leiding.

De club kent weinig echt bekende namen. Didier Konan Ya was vorig jaar hun topschutter. De Ivoriaanse spits trof 14 keer raak in de Bundesliga. De aanvoerder van Hannover is de ervaren Amerikaanse verdediger Cherundolo.

Vorskla Poltava is een nobele onbekende uit Oekraïne. Het is een middenmoter in eigen land, waar het in de schaduw staat van Dynamo Kiev en Shakhtar Donetsk. Vorig seizoen werd het nipt zesde in de competitie.

Vorskla Poltava overleefde drie voorrondes in de Europa League en schakelde deze week het Roemeense Dinamo Boekarest uit. In het seizoen 1997-1998 zette Anderlecht de Oekraïners zonder problemen opzij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties