Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Lokomotiv Stadion
Anderlecht alleen leider dankzij Suarez en Mbokani
Melissa Maes

Niet Lokomotiv Moskou, maar wel Anderlecht pakt zes op zes in Groep L. In de eerste periode bracht Suarez zijn ploeg op voorsprong, in de tweede helft kopte Mbokani de 0-2 binnen.

Op de tweede speeldag van de Europa League ging Anderlecht op bezoek bij Lokomotiv Moskou. Voor Deschacht en Odoi was er geen plaats in de basis. Jacobs stelde wel Wasilewski en Safari op.

Voor Anderlecht was het voornamelijk bibberen en beven in de eerste helft. Lokomotiv Moskou was snel en hield de bal goed in de ploeg. Totaal onverwacht en toch ook onverdiend, kwam paars-wit na elf minuten op voorsprong.

Suarez kreeg de bal aan zijn voet en met een halve omhaal verschalkte hij Lokomotiv-doelman Guilherme. De ploeg uit Rusland bleef druk uitoefenen en zocht naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet. Anderlecht ging de rust in met 0-1 op het scorebord.

Na een kwartier spelen in de tweede periode kwam Anderlecht al drie keer goed weg. Sychev wist zelf de bal voorbij Proto te tikken, maar de gelijkmaker werd onterecht afgekeurd voor buitenspel.

Met nog minder dan twintig minuten te spelen werd het zowaar 0-2. Een vrije trap van Biglia bereikte het hoofd van Mbokani die de actie afmaakte. Lokomotiv Moskou gaf niet zomaar op en bleef voor de nodige druk zorgen, maar zonder resultaat.

Het laatste fluitsignaal bracht de paars-witte spelers aan het juichen. Anderlecht wint voor het eerst in Moskou en komt alleen aan de leiding.