Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 2
Ryan Donk kopt Club naar stuntzege
Fabian Morren

Club Brugge heeft voor een stunt gezorgd in de Europa League. De ploeg van Adrie Koster won met 1-2 bij Braga, de verliezende finalist van vorig seizoen. Club heeft na twee speeldagen nu 6 op 6.

Bjorn Vleminckx eiste in de eerste helft een hoofdrol op. Halverwege moest hij vrij zwaar geblesseerd naar de kant. Voordien had hij zijn team wel al behoed voor een achterstand. Een poging van Vinicius werd door de spits van de lijn gekeerd. Braga had overigens de beste kansen voor rust. Zo was ook Monrose dicht bij de openingstreffer. Club onderging grote delen van de eerste helft het spel. Dat het aan de pauze nog 0-0 stond, kwam Club zeker niet slecht uit.

Het doelpunt volgde wel snel in de tweede helft. Nochtans viel het op dat moment wat uit de lucht. Vazquez had enkele minuten eerder immers de kans op de 0-1 laten liggen. De Spanjaard trapte net voorlangs. Enkele minuten later mocht Barbosa ongehinderd binnenkoppen. Club had niet meteen een antwoord in huis, maar slaagde erin om toch weer langszij te komen. Akpala gaf een kleine duw, net voldoende om te kunnen profiteren van een misverstand tussen verdediger en doelman.

Een bonk van Donk
In de slotfase kreeg je het gevoel dat de wedstrijd nog alle kanten uit kon. Zo moest Coosemans nog een schot van Lima weren. Ook Club solliciteerde naar nog een tweede doelpunt. Na een heel knappe inspanning van Vadis had invaller De Jonghe al kunnen scoren. Uitstel is echter geen afstel bewees Ryan Donk. De Nederlandse verdediger kopte in de eerste minuut van de toegevoegde tijd onhoudbaar binnen.