Leekens: "Vanden Borre moet constanter worden"

Leekens: "Vanden Borre moet constanter worden"
Foto: © SC

Georges Leekens geeft enkele oude bekenden en één nieuweling een kans tijdens de oefenwedstrijden tegen Roemenië en Frankrijk. Hij gaf ook wat meer uitleg bij zijn keuzes.

Door de afwezigheid van Simon Mignolet kunnen enkele anderen hun kunnen tonen. Jean-François Gillet speelt tegen Roemenië en Thibaut Courtois in het Stade de France. In zijn selectie haalde hij slechts één echte nieuweling er bij: Radja Nainggoloan. "Hierbij is het bewijs geleverd dat we alle spelers volgen", zei hij over de middenvelder van Cagliari. "Hij zal het begrijpen als hij aangekomen is. Zelfs spelers van Zulte Waregem zitten dicht bij een selectie. We letten op iedereen."

De Camargo, Legear en Hoefkens zijn geblesseerd, terwijl Vleminck, Mudingayi, Ogunjimi en Ciman niet opgeroepen zijn. Anderen krijgen wel weer hun kans. "Anthony Vanden Borre speelde een sterke match tegen Chelsea, maar hij moet constanter worden. Kevin Mirallas, Kevin De Bruyne en Guillaume Gillet zitten in een heel goede periode. Gillet beschouw ik meer als een centrale middenvelder dan als een winger. Maar in tegenstelling tot de aanval is de concurrentie op het middenveld enorm."

Silvio Proto en Jelle Van Damme zijn er niet bij, maar ze zijn nog steeds oproepbaar. "Als ik één van beide nodig heb, staan ze ter beschikking. Zoals Marc Wilmots enkele jaren geleden toen ik hem nodig had tegen Ierland. Met Silvio heb ik gepraat toen ik in Neerpede was en het was een positief gesprek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties