ManU geïnteresseerd in Cheick Tioté (ex-Anderlecht)

Jim Bogaert
| 59 reacties
ManU geïnteresseerd in Cheick Tioté (ex-Anderlecht)
Foto: © SC

Ooit niet goed genoeg voor Anderlecht. Vandaag gegeerd door Manchester United. Het succesverhaal van Cheick Tioté houdt niet op.

Een Anderlecht-scout merkte Tioté in 2005 op bij zijn club FC Bibo in Ivoorkust en haalde hem naar de beloften van de Brusselse club. Veel speelkansen bij het eerste elftal kreeg hij er niet. Tegen Real Betis in de CL mocht hij eens zijn klasse etaleren, maar Anderlecht overtuigen, lukte Tioté niet.

In het seizoen 2007/2008 leende Anderlecht hem uit aan Roda JC waar hij een sterk seizoen speelde. Twente zag wel iets in de Ivoriaan en kocht hem voor een slordige 2.5 miljoen euro. In zijn eerste seizoen speelde hij niet zo vaak. Zijn tweede seizoen verliep beter. Hij won met de Tukkers onder Steve McClaren de titel en wat later ook de Johan Cruiff Schaal. In de zomer van 2010 kwam Newcastle op de proppen. De Engelse Premier League-club haalde Tioté bij Twente weg voor 7.5 miljoen euro.

Tot op vandaag is hij nog steeds sterkhouder centraal op het middenveld bij Newcastle United dat momenteel een ijzersterk seizoensbegin bevestigt met een derde plaats in de Premier League. Tioté is er uitblinker en trekt de aandacht van de grote clubs. Zo zou Sir Alex Ferguson gecharmeerd zijn door de Ivoriaan en hem naar Old Trafford willen halen. De ManU-manager zoekt namelijk versterking voor op zijn middenveld en ziet in Cheick Tioté een oplossing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties