Vertonghen: "We staan er als het moet"

Melissa Maes
| 5 reacties
Vertonghen: "We staan er als het moet"
Foto: © SC

Jan Vertonghen is tevreden met hoe Ajax speelde tegen Olympique Lyon. De Amsterdamse club blijft in Groep D van de Champions League tweede met acht punten. “We hebben laten zien hoe goed voetbal we kunnen spelen.”

“Door de huidige situatie op de club hebben we in een moeilijke periode getoond dat we er staan als het moet, ook in de Champions League”, zegt Jan Vertonghen aan NOS.

“Olympique Lyon probeerde wel druk te zetten, maar daar wisten we goed onder uit te komen. Uiteindelijk mocht Ajax het spel maken. Dat deden we goed, al misten we wel wat stootkracht voorin.”

“Toch had er wel een bal in gemogen. Ikzelf had twee goede kansen. Aan de andere kant heeft Kenneth Vermeer ons enkele keren op fantastische wijze overeind gehouden.”

Door het gelijkspel blijft Ajax de voorsprong van drie punten behouden op Olympique Lyon. “Dit mag in principe niet meer fout gaan. Al verloor Ajax vorig jaar met 0-4 van Real Madrid. En ik acht Olympique Lyon in staat om met 3-0 te winnen bij Dinamo Zagreb, niet de sterkste ploeg in onze poule. We moeten vooral naar onszelf kijken, maar dit mag niet meer fout gaan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties