marMaribor NK
cluClub Brugge
Ryan Donk 50'
1-0
2-0
2-1
2-2
2-4
90+2' Ryan Donk
Datum: 30/11/2011 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Ljudski vrt
Waanzinnig slotkwartier houdt blauw-zwart in Europa League
Melissa Maes
| 0 reacties
Waanzinnig slotkwartier houdt blauw-zwart in Europa League
Foto: © SC

Club Brugge zorgde woensdagavond voor een complete verrassing in het Europa League-duel tegen Maribor. Blauw- zwart stond na zeventig minuten spelen 3-0 achter, maar wist toch nog met 3-4 te winnen. Opnieuw een overwinning met het kleinste verschil voor Christoph Daum.

Op de eerste speeldag van de Europa League wist Club Brugge Maribor met 2-0 naar huis te sturen, maar blauw-zwart wist op voorhand dat de terugmatch op het veld van de Slovenen niet zo makkelijk ging worden.

Ze hadden gelijk, want na ruim tien minuten stond Club al op achterstand. De passes waren niet altijd even zuiver en balverlies werd dan ook cash betaald. Dalibor Volas haalde meteen uit en Vladan Kujovic was geklopt. De Servische goalie stond in het doel omdat zijn landgenoot Bojan Jorgacevic Europees nog niet speelgerechtigd is.

Die 1-0 is het eerste doelpunt dat Club Brugge incasseerde onder trainer Christoph Daum. Club liet niet meteen het hoofd hangen, maar het was moeilijk om nog iets te forceren tegen het toch wel scherpe Maribor.

Net voor de openingstreffer van de Slovenen, was Bjorn Vleminckx nog heel dicht bij de 0-1. Lior Refaelov trapte een hoekschop naar de tweede paal, maar de kopbal van Vleminckx kwam tegen de lat terecht.

De frustraties namen op het einde van de eerste periode toe en dat resulteerde in drie gele kaarten voor de West-Vlamingen en eentje voor de thuisploeg. Maribor trok naar de kleedkamer met een verdiende voorsprong.

De tweede periode was vijf minuten ver of daar stond de 2-0 al op het scorebord van het Ljudski vrt-stadion. Ryan Donk zat al niet te best in de match, dan verschalkte hij ook nog eens zijn eigen doelman.

Het Europees duel werd voor Club Brugge nog pijnlijker wanneer twintig minuten voor tijd de 3-0 in het doel verdween. Kujovic duwde de kopbal van Tavares in de voeten van Volas en die twijfelde geen moment.

Toch gaf blauw-zwart niet op. Jimmy De Jonghe dropte de bal in de zestien waar Nabil Dirar het overzicht goed had bewaard. Niet veel later stond het zelfs 3-2 na een mislukt schot van Dirar dat via een deviatie in het doel verdween.

In de slotminuten wist Club zelfs op gelijke hoogte te komen. Thomas Meunier bediende de ingevallen Joseph Akpala die de bal voor het Sloveense doel wist te controleren en vervolgens binnen te trappen.

Wat niemand meer had verwacht, gebeurde alsnog. Club Brugge ging winnen op het veld van Maribor dankzij Donk. Al de frustraties moeten nu wijken voor vreugde. Dat wordt een leuke terugreis voor de West-Vlamingen.

Dankzij de zege in Maribor en de 1-0 in Braga, heeft blauw-zwart genoeg aan een gelijkspel tegen Braga op de slotspeeldag.

Herbeleef Maribor NK - Club Brugge