kvkKV Kortrijk
beeBeerschot AC
Datum: 21/12/2011 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Guldensporenstadion
Kortrijk neemt in slotfase optie op halve finale
Tomas Taecke
| 0 reacties
Kortrijk neemt in slotfase optie op halve finale
Foto: © SC

KV Kortrijk heeft zich van een gunstige uitgangspositie verzekerd in het thuisduel van de kwartfinale in de beker. In de slotfase van de wedstrijd nam KVK afstand van Beerschot (2-0).

Tomas Taecke in Kortrijk

Kortrijk heeft Beerschot met 2-0 verslagen en staat met één been in de halve finales van de beker. In de slotfase nam de thuisploeg afstand, onder meer dankzij een strafschopdoelpunt van Zukanovic.

Op een maar net bespeelbaar veld gingen beide opponenten er meteen stevig in. Chavarria liet de eerste kans noteren; hij kwam net een voetje te kort om de doorgekopte bal van Veselinovic in doel te glijden. Aan de overzijde zorgden Losada en Sidibe voor het eerste bezoekende gevaar. Beide teams gleden stevig door op de doorweekte grasmat, met gele kartons voor Losada en Messoudi als gevolg.

Kortrijk moest vooral thuis het verschil maken en kwam op het halfuur tweemaal op rij dicht bij de openingstreffer. Eerst knalde Messoudi van dichtbij op Pacovski, in de rebound trapte Chavarria onbesuisd naast. Eén minuut later stond de doelman opnieuw op de goeie plek op een poging van De Mets. Halverwege was de stand ongewijzigd in een pittig bekerduel, dat op voetballend vlak onder de verwachtingen bleef.

Weinig voetbal, veel strijd

Na de pauze trok Beerschot voor het eerst echt naar voren. De storm ging snel weer liggen en op een ongevaarlijk schot van Kagelmacher na kwamen de Ratten niet tot een grote mogelijkheid. Kortrijk nam opnieuw over, Pacovski stond goed opgesteld om een schot van De Mets onschadelijk te maken.

Het spel ging plots snel over en weer: MacDonald glipte door de thuisdefensie en lepelde de bal over Pacovski maar ook net over het doelkader. Op het uur knalde een vrijstaande Nyoni te zwak op doelman Keet. Aan de overzijde kopte Pavlovic tegen de paal voor KVK. De match brak volledig open na de pauze, met kansen aan weerszijden.

Net wanneer het tempo ging liggen, haalde Wuytens zijn opponent Nfor onderuit in de hoek van de grote rechthoek. Scheidsrechter Vervecken kon fluiten maar deed dat niet, tot grote onvrede van de thuissupporters. Aan de overzijde opende Losada bijna de score. Sidibe kon op links doorgaan en trapte een uitstekende voorzet, Losada trapte van dichtbij net naast het doel van Keet.

Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg toch zijn strafschop. Van der Heyden zag een Kortrijkzaan niet uit zijn rug komen en haalde de tegenstander neer. Zukanovic opende met een hard centraal schot de score (1-0). Beerschot trapte af en kreeg meteen een nieuwe domper te verwerken. Messoudi knalde van dichtbij de 2-0 voorbij de bezoekende doelman.

De Antwerpenaren waren niet bij machte om het belangrijke uitdoelpunt aan te tekenen, waardoor Kortrijk met een gerust gemoed naar het Kiel kan afzakken voor de terugwedstrijd.

Herbeleef KV Kortrijk - Beerschot AC

Vooraf

Beker van België

 Kwart Finales (H)