lokSporting Lokeren
gntKAA Gent
Datum: 21/12/2011 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Daknam
Blitzaanval Lokeren levert geen winst op
Melissa Maes
| 0 reacties
Blitzaanval Lokeren levert geen winst op
Foto: © SC

Lokeren kwam al na elf seconden op voorsprong via Mokulu, maar El Ghanassy maakte na twintig minuten gelijk. De partij zal op 18 januari nog een spannend vervolg kennen.

Melissa Maes in Lokeren

Lokeren had geen studieronde nodig tegen AA Gent. Benjamin De Ceulaer kronkelde zich doorheen de Gentse verdediging en zag zijn schot tegen de paal afketsen. Benjamin Mokulu was goed gevolgd om de bal na elf seconden al in het doel van Frank Boeckx te werken.

De thuisploeg zakte dan wat terug, ideaal voor blauw-wit om wat druk vooruit te zetten. Na  ruim twintig minuten spelen werden die inspanningen beloond. Copa bokste eerst nog de kopbal van César Arzo weg, maar Yassine El Ghanassy stond op de perfecte plek om de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

De bal rolde goed heen en weer en beide teams hadden nog enkele kansjes om opnieuw op voorsprong te komen voor de koffiepauze. De grootste mogelijkheid was voor Mokulu. Die had maar in een leeg doel te trappen, maar de bal ging voorlangs.

Ook De Ceulaer had nog een ultieme kans, maar hij raakte voor de tweede keer van de avond het doelhout. Ook na de rust begon Lokeren heel aanvallend aan het duel, maar dat tempo zakte al snel weg.

De tweede periode had duidelijk minder te bieden dan de eerste 45 minuten. AA Gent had het meest de bal, maar deed daar te weinig mee. Lokeren wist nog enkele keren een versnelling hoger te schakelen, maar Boeckx deed zijn werk prima.

Het vervolg van deze kwartfinale zal nog spannend worden. Op 18 januari ontmoeten beide clubs elkaar opnieuw in het Jules Ottenstadion om uit te maken wie naar de halve finales gaat.

Herbeleef Sporting Lokeren - KAA Gent

Vooraf

Beker van België

 Kwart Finales (H)