Tottenham-huurlingen schitteren

Jefrey Van der Straeten
| 14 reacties

Afgelopen weekend droogde Tottenham Hotspurs Newcastle af met 5-0. Opvallend was dat de hele voorlinie bestond uit gehuurde spelers.

Door de geruchten dat Spurs-manager Harry Redknapp de volgende Engelse bondscoach zou worden, kon niet echt rustig toegeleefd worden naar de belangrijke wedstrijd tegen seizoensrevelatie Newcastle. Toch startten de mannen van Redknapp als een komeet: na 34 minuten stond het 4-0.

Alle vier de goals werden aangegeven door Adebayor, die aan een sterk seizoen bezig is. Nadat hij vorig jaar door Manchester City aan Real Madrid was uitgeleend, speelt hij dit seizoen op uitleenbasis in Noord-Londen. In tegenstelling tot vele andere wedstrijden, kreeg Adebayor een spitsbroeder naast hem in de basis. De debuterende Louis Saha, voor een half jaar geleend van Everton, bedankte Adebayor voor het vertrouwen en scoorde binnen de twintig minuten twee keer.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid: Saha kopte de bal door en Adebayor knalde het leer met een volley tegen het net.

Het geoliede samenspel dat de thuisaanhang op White Hart Lane te zien kreeg, was bij vlagen fantastisch. Met deze 5-0-zege blijft Tottenham druk zetten op beide ploegen uit Manchester in de strijd om de titel. Met tien punten voorsprong op de vierde en de vijfde in de stand, lijkt het Tottenhamdoel om Champions Leaguevoetbal af te dwingen in ieder geval al bijna binnen.