acmAC Milan
arsArsenal
Datum: 15/02/2012 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Arsenal maatje te klein voor Milan
Andrea Doino
| 0 reacties
Arsenal maatje te klein voor Milan
Foto: © SC

Milan staat zo goed als zeker in de kwartfinale van de Champions League. Vanavond was Arsenal te zwak en kwam Milan nooit in de problemen. Onze landgenoot Thomas Vermaelen stond negentig minuten op het veld. Het avontuur van Henry bij the Gunners eindigt zo in mineur.

Milan begon zeer sterk aan de partij. Het speelde heel gecontroleerd en was meteen gevaarlijk voor het doel van Arsenal. Het eerste schot kwam van Clarence Seedorf, die na tien minuten werd vervangen door Emanuelson vanwege een blessure. Milan was duidelijk de betere ploeg en Arsenal loerde op de counter.

Het eerste doelpunt viel na een kwartier. Met een droge knal opende Kevin Prince Boateng de score. Van Persie kwam helemaal niet in het stuk voor, mede dankzij een goed georganiseerd Milan. Na knap voorbereidend werk van Ibrahimovic kopte Robinho verdiend de 2-0 winnen. 

Met Henry probeerde Arsenal-coach Arsène Wenger in de tweede helft voor meer dreiging te zorgen. Er kwam niet veel beterschap in het spel van The Gunners. Integendeel, Robinho maakte zijn tweede van de avond na een uitschuiver van Vermaelen.

Een knappe combinatie tussen Henry en Van Persie was het enige dat de Engelse ploeg had te bieden. Aan de overkant werd de bal op de stip gezet. Ibrahimovic ging makkelijk neer in de zestien en zette de strafschop zelf om. Arsenal mocht blij zijn dat het maar 4-0 werd. Milan kwam nooit in de problemen en stoot wellicht door naar de kwartfinale.

Herbeleef AC Milan - Arsenal