Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Stadio Olimpico
Courtois zo goed als zeker van volgende ronde
Dirk Pieters

Lazio verloor op eigen veld met 1-3 van Atletico Madrid en mag stilaan een kruis maken over de Europa League. Of kan de Italiaanse club volgende week nog stunten?

Lazio begon uitstekend aan de wedstrijd. De thuisploeg kwam al na twintig minuten op voorsprong via Miroslav Klose. De bezoekers waren niet van slag en Adrian maakt er amper vijf minuten alweer 1-1 van. De Spaanse ploeg, met Thibaut Courtois in doel, rook bloed en ging zelfs met een voorsprong de rust in. Falcao maakt er iets voor de pauze zelfs 1-2 van. Een harde klap voor de Italiaanse club.

Ook in de tweede helft bleven de bezoekers op zoek gaan naar doelpunten. Iets over het uur lukte dat ook opnieuw. Op aangeven van López tikte Falcao zijn tweede van de avond tegen de netten; 1-3. Meteen ook zijn vijfde treffer in de Europa League. Boeken toe voor Lazio?