Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stade du Vélodrome
Ayew kopt Marseille voorbij Inter Milan
Jefrey Van der Straeten

In een eerder gesloten wedstrijd kon Marseille op de valreep winnen van Inter, met 1-0. André Ayew scoorde in de 93ste minuut het winnende doelpunt.

Na een saaie eerste helft was de stand nog steeds 0-0. Marseille wilde wel, maar kon niet beter. Het slaagde er niet in om één schot tussen de palen te krijgen. Inter speelde zoals de afgelopen jaren in de Champions League: loerend op de counter. Dit laatste leverde ook enkele kansen op.

Na tien minuten kreeg Inter de grootste kans van de eerste helft: Forlan devieerde een voorzet van Cambiasso richting doel, maar Mandanda kon de bal nog net in hoekschop verwerken. Na een half uur kwam Marseille (niet toevallig op stilstaande fase) dan toch eens aan het doel van Inter. Diawarra frommelde de bal echter net naast. Na 36 minuten ging opnieuw Cambiasso voor de assist, maar deze keer was het zijn landgenoot Zarate die niet profiteerde. Een zwak geplaatst schot kon Mandanda niet bedreigen.

Na de rust kwam Marseille beter uit de kleedkamer. Het nam het heft in handen en dreigde enkele keren via de Braziliaan Brandao. Toch bleven grote kansen uit. Op een voorzet van Amalfitano kon Ayew net naast koppen, veruit de grootste kans voor Marseille tot dan toe.

Inter bleef speculeren op de counter, maar slaagde er niet zoals de eerste helft in om tegen te prikken. De Italianen waren tevreden met een 0-0-stand en dachten het klusje wel in de terugwedstrijd te zullen klaren.

Sneijder en co dachten dan ook hun doel bereikt te hebben tot er in de 93ste minuut alsnog werd gescoord: op een hoekschop reageerde André Ayew het best, waarna hij de 1-0 kon binnenkoppen. Het Stade Vélodrome veerde recht bij de al bij al verdiende treffer, die meteen ook de eindstand inluidde.