basFC Basel
bayBayern München
Datum: 22/02/2012 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Basel verrast ook Bayern
Jefrey Van der Straeten
| 0 reacties
Basel verrast ook Bayern
Foto: © SC

In een spannende wedstrijd won Basel op de valreep van Bayern met 1-0. De ploeg uit München had het meeste balbezit, maar Basel kreeg de beste kansen.

Basel, dat in de groepsfase Manchester United had uitgeschakeld, bevestigde deze avond dat het wel degelijk zijn plaats bij de laatste zestien verdient. Bayern had weliswaar de hele wedstrijd het merendeel van het balbezit, maar het waren de Zwitsers die de grootste kansen op een goal kregen.

Op het kwartier brak een dolle periode aan, waarin Basel maar liefst drie keer dichtbij de openingstreffer kwam. Achtereenvolgens Streller, Dragovic en Frei zagen hun droom uiteenspatten. Bayern dankte de paal en vooral doelman Neuer, die een prachtreflex in huis had.

Bayern, met een inspiratieloze Robben nog eens in de basis, stelde daar weinig tegenover. Enkel Gomez kon twee keer dreigen. Ook in de tweede helft kwam Bayern niet veel verder dan steriel balbezit. Eén keer kon het echt dreigen, toen Gomez oog in oog kwam met Basel-doelman Sommer. Deze laatste ging echter goed in de voeten van de Duitse spits.

De match, die ook in de tweede helft spannend bleef, leek op een 0-0 af te stevenen, tot de bal bij de ingevallen Stocker kwam. Deze twijfelde niet en schoot de bal tussen de benen van Neuer: 1-0 voor Basel. Bayern drong nog aan, maar slaagde er niet in om tegen te prikken.

 

Herbeleef FC Basel - Bayern München