Porto laat een steek vallen

Melissa Maes

Leider Porto heeft in de Portugese competitie een steek laten vallen. Steven Defour en zijn ploegmaats wisten pas in de slotfase een puntje te redden tegen Academica Coimbra.

In de titelstrijd deed Porto vorige week nog een goede zaak door de topper te winnen tegen Benfica. Zaterdag verspeelden Os Dragões dan weer twee dure punten.

Steven Defour mocht nog in de eerste helft invallen, maar hij zag al snel de tegenstander scoren. Vijf minuten voor rust sloeg Edinho toe: 0-1. Academica Coimbra wist lange tijd de zege vast te houden, maar in de slotfase was het toch raak. Hulk maakte gelijk in de extra tijd.

Porto blijft leider, maar voelt de hete adem van Sporting Braga dat een puntje minder heeft. Benfica volgt op de derde plaats met vier punten en een wedstrijd minder. Benfica komt vanavond nog in actie.