Meeuws: "Goeie oplossing van Egyptische bond"

Melissa Maes
| 0 reacties
Meeuws: "Goeie oplossing van Egyptische bond"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Egyptische competitie wordt dit seizoen niet meer hervat na de dodelijke incidenten van vorige maand. De Egyptische bond zet een vriendschappelijk toernooi op touw en daar is Walter Meeuws tevreden mee.

Begin februari werd Egypte opgeschrikt door ongeziene rellen. Na de 3-1-zege van Al-Masry tegen Al-Ahly ontstond een bloedig gevecht. Er vielen 74 doden en duizend gewonden. Sindsdien lag de competitie stil.

“De competitie wordt niet hervat. De bedoeling is dat we een soort vriendschappelijk toernooi spelen”, laat Wadi Degla-trainer Walter Meeuws weten aan GvA.

"Alles staat nog niet op punt, maar vanaf 29 maart spelen we weer matchen met inzet. Het is goed dat er nu duidelijkheid is en we weer een doel hebben."

Hoe zal dat toernooi worden georganiseerd? "Alle teams (zonder het gestrafte Al-Masry) worden in drie groepen verdeeld. De matchen zijn in twee stadions, één in Caïro en één in Alexandrië. En er komen geldprijzen volgens de rangschikking."

"Op 20 mei begint de gewone bekercompetitie. En half augustus gaat dan de nieuwe, hopelijk normale, competitie van start."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties