Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Luminus Arena
Genk verslaat teleurstellend AA Gent opnieuw
Fabian Morren

Racing Genk heeft zijn eerste zege in de play-off 1 beet. De ploeg van coach Mario Been zette AA Gent, net als vorige maand, opzij. Gent speelde een bleke wedstrijd en Bernd Thijs kreeg rood.

Fabian Morren in Genk

Trond Sollied toverde Tom Boere uit zijn hoge hoed. De jonge Nederlandse spits kreeg de voorkeur op Elimane Coulibaly. Genk-trainer Mario Been hield de verrassingen in zijn elftal voor een andere keer. Enkel Köteles kwam in de ploeg in vergelijking met het elftal dat bij Club verloor. De Hongaarse goalie verving de geblesseerde Logan Bailly.

De wedstrijd tussen Genk en Gent was een herhaling van het duel enkele weken geleden. Toen stond er voor Genk net wat meer op het spel dan voor de Buffalo’s: een plek in de play-off 1. Voor Gent stond er zaterdagavond ook heel wat op het spel. De bezoekers konden tot op twee punten van Anderlecht sluipen. Was het die druk dat Gent verlamde of was de ploeg van Sollied nog niet goed wakker? Feit is dat Gent een makke indruk liet in de eerste helft. Op geen enkel moment kwam Genk in de problemen. Slechts één keer moest Köteles eens naar de grond. Na een foute pass van De Bruyne kon Brüls eens naar doel trappen.

Die slechte pass van De Bruyne was voor overigens een zeldzaamheid. De middenvelder dirigeerde op het Genkse middenveld. De voorsprong aan de rust was voor de thuisploeg dan ook meer dan verdiend. Na een hoekschop van De Bruyne kopte Simaeys het leer hard in de rechterhoek. Gent kon over één zaak blij zijn: dat het nog “maar” 1-0 was halfweg. Zo werd een doelpunt van Anthony Vanden Borre afgekeurd, omdat Vossen buitenspel zou hebben gestaan. Onterecht, zo bleek later uit de herhaling.

Gent moest wat doen na rust en dat begreep ook Sollied. De Noor bracht Yassine El Ghanassy in plaats van Tom Boere. Die had zijn debuut in de basis wellicht iets anders voorgesteld. De inbreng van El Ghanassy werd echter vrij snel gevolgd door een tweede Genks doelpunt. Opnieuw was De Bruyne de aangever. Ditmaal stuurde hij Benteke de diepte in, die heel beheerst afwerkte. Gent lag te vaak met zichzelf in de knoop om Genk nog maar nerveus te maken. Op het middenveld beet Diskerud – die in de eerste helft de geblesseerde Jorgensen kwam vervangen – flink van zich af. Hij stak bij zijn ploeggenoten het vuur echter niet aan de lont.

Thijs gefrustreerd
Dus kon Genk naar hartenlust blijven komen. Bij momenten werd dan duidelijk dat er bij de uittredende landskampioen een aantal spelers heel goed kan voetballen. Bij Gent kookte het potje van Bernd Thijs intussen over. De middenvelder flirtte regelmatig met een tweede gele kaart. Hij kreeg die ook tien minuten voor affluiten, na een overtreding op Buffel. Genk liet nadien de kans op een derde doelpunt nog liggen.