berBergen
cerCercle Brugge
Datum: 10/05/2012 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Finale (H)
Stadion: Stade Charles Tondreau
Rudy kan verdedigend Cercle toch zege bezorgen
Rudy kan verdedigend Cercle toch zege bezorgen
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft op het veld van Bergen een optie genomen op de testmatch tegen de nummer 4 van play- off 1. Ietwat gevleid, want de West- Vlamingen speelden een hele tijd in een egelstelling, maar scoorden wel via Rudy.

Bergen begon met de meest aanvallende intenties aan de wedstrijd. Cercle beperkte zich tot verdedigen en had daar weinig moeite mee omdat de voorzetten vanop de flanken veelal hoog over het hoofd van Perbet en Ibou vlogen. Wat de Vereniging daar tegenover stelde was niet om over naar huis te schrijven.

Bob Peeters was duidelijk niet naar het Drakenstadion gekomen om veel doelpunten te scoren. Tot overmaat van ramp viel ook diepe spits Baldé uit en moest de jonge Naudts het veld opgeworpen worden. Voor Bergen het teken om nog even iets te proberen. Jarju was er alvast dicht bij met een schot op de dwarsligger.

Rudy gevleid
Bergen verdiende een voorsprong bij de rust, maar kreeg die niet ondanks een paar goeie schoten van Matthys en Ibou en nog eens Jarju die de deklat raakte met een kopbal. Vetokele moest het alleen zien te redden vooraan want de rest van zijn ploegmaats speelden meestal achter de bal. Een eerste helft richting een goede doelman Coppens werd het resultaat.

Cercle kwam ook iets aanvallender uit de kleedkamer en Werner kreeg nu wel werk op te knappen. Van Eenoo trapte loeihard op doel en de Bergense goalie kon enkel wegboksen. In de voeten van Rudy die niet aarzelde en de rebound binnenknalde. Ietwat gevleid kwamen de West-Vlamingen dus op voorsprong.

Coppens boeman
Bergen trok weer ten aanval, maar doelman Jo Coppens was de boeman voor de Draken. Dat mochten Ibou en de ingevallen Nong aan de lijve ondervinden. Telkens vonden zij het sluitstuk op hun weg. Coppens pakte alles en bokste alles weg wat maar in zijn buurt kwam. En als hij dan toch geklopt was, verprutste Nong het wel door alleen voor doel nog naast te schieten.

Cercle neemt met de zege een serieuze optie op winst. Maandag kunnen ze het in eigen huis afmaken. Al kan Bergen mits iets meer efficiëntie dan vandaag hen daar wel nog pijn doen.

Herbeleef Bergen - Cercle Brugge

Vooraf

Play-off 2

 Finale (H)