berBergen
cerCercle Brugge
Datum: 10/05/2012 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Finale (H)
Stadion: Stade Charles Tondreau
Live Finale van play-off 2 tussen twee vermoeide teams
Finale van play-off 2 tussen twee vermoeide teams
Foto: © SC

Cercle Brugge en Bergen breien vanavond nog een verlengstuk aan een reeds lang seizoen. Zij maken onderling uit wie het straks mag opnemen tegen de nummer 4 uit play-off I.

Het gaat dus nog steeds om een Europees ticket, want de winnaar van dat laatste duel mag als laatste Europa in. Bergen ontvangt vanavond Cercle voor de heenmatch, maandag is de terugmatch.

Voor beide ploegen geldt dat het een lang seizoen werd met een beperkte kern. Beide coaches gaven dan ook toe dat hun kern vermoeid is. Bergen deed het in de reguliere competitie goed voor de winterstop, maar viel sterk terug erna. In de play-offs kenden ze onder nieuwe coach Enzo Scifo echter een serieuze heropleving. Die laatste kan geen beroep doen op zijn kapitein, Benjamin Nicaise.

Ook bij Cercle veel vermoeidheid, maar ook daar met enkele jongens op een heel hoog niveau. Denk maar aan de Portugees Rudy. Voor Iachtchouk komt de match te vroeg.

Bij Cerclecoach Bob Peeters klinkt een gelijkaardig geluid. "We zullen zien hoe fris we nog zijn, want er is een groot verschil tussen willen en kunnen. We zijn echter professionals en moeten dus het maximum proberen te bereiken."

Meer nieuws