Reacties op ontslag Dalglish

Yves Dekoning
| 14 reacties
Reacties op ontslag Dalglish
Foto: © SC

Liverpool FC neemt afscheid van Kenny Dalglish. Na een evaluatie van het seizoen, besloot het bestuur om de clublegende te ontslaan en op zoek te gaan naar een nieuwe manager.

Over het ontslag van Dalglish is lang nagedacht. Uiteindelijk werd besloten om hem op straat te zetten en een nieuwe manager te zoeken. Het was een moeilijke beslissing voor de leidinggevende mensen binnen de club, die ondanks het ontslag hun bewondering voor Dalglish uitspraken

John Henry: "Kenny is op veel manieren het hart en de ziel van de club. Hij staat voor alles dat goed is binnen de club. Het is nu aan ons om een goede manager te vinden die kan voortbouwen op de fundamenten die Dalglish hier de laatste achttien maanden heeft gelegd."

Tom Werner: "Kenny kwam op onze vraag terug als manager. Hij deed het omdat Liverpool hem nodig had. Hij heeft voor een stabiele club gezorgd, maar nu is het opnieuw tijd om vooruit te kijken. We zijn hem enorm dankbaar, maar de resultaten in de Premier League vallen erg tegen. Om het proces verder te zetten, denken we dat verandering nodig is. We willen met deze club terug naar de top in Engeland en Europa."

Ook Kenny Dalglish reageerde al op zijn ontslag: "Het was een eer en een voorrecht om opnieuw een kans als manager te krijgen bij deze club. Ik ben trots dat we de eerste trofee in zes jaar konden winnen. Ik ben ontgoocheld dat ik de club moet verlaten, maar moet wel zeggen dat de eigenaars de zaak op een respectvolle e eervolle manier hebben afgehandeld. Ik wil iedereen in de staff bedanken voor de inzet en zal me blijven beschikbaar stellen om de club te helpen indien nodig. Ten slotte wil ik de vanuit de grond van mijn hart de fans bedanken voor hun steun. Zonder hen zouden we niets kunnen bereiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties