Mannschaft swingt pas echt na gelijkmaker

Mannschaft swingt pas echt na gelijkmaker
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Duitsland heeft na de gelijkmaker van Samaras heel makkelijk de maat genomen van Griekenland. Lahm had de Mannschaft in de eerste helft op voorsprong gebracht met een schitterend schot. Na de 1-1 maakten Khedira, Klose en Reus snel een einde aan de Griekse dromen.

Johan Walckiers in Gdansk

Joachim Löw schudde zijn elftal grondig door elkaar voor de wedstrijd tegen de Grieken. Topschutter Mario Gomez, Thomas Müller en Lukas Podolski verhuisden naar de bank voor Miroslav Klose, Marco Reus en André Schürrle. Boateng nam dan weer zijn plaats in na schorsing. Bij Griekenland mochten Grigoris Makos en Sotiris Ninis starten.

Duitsland probeerde Griekenland meteen bij de keel te grijpen en combineerde een paar keer aardig tot in de zestien. Er werd zelfs een doelpunt van Schürrle afgekeurd voor buitenspel. Indien de linksmidden de bal aan Schweinsteiger had gelaten, stond de Mannschaft waarschijnlijk wel op voorsprong.

Kapitein springt in de bres
Griekenland speelde naar zijn middelen en probeerde de Duitsers zo veel mogelijk van doel weg te houden. Dat lukte een kwartier redelijk tot goed, maar dan reeg Duitsland ineens de kansen aan elkaar. Safikis moest redding brengen op schoten van Özil en Reus. Diezelfde Reus kreeg ook nog een vrije schietkans, maar besloot veel te wild naast. En ook Özil mocht twee keer aanleggen, maar Safikis wou zich voorlopig niet gewonnen geven. Löw was zich ondertussen zwaar aan het opwinden aan de zijlijn om al die gemiste mogelijkheden.

Kapitein Philipp Lahm had blijkbaar ineens genoeg van de weinig efficiënte manier waarop zijn aanvallers met de kansen omsprongen en besloot zich zelf maar eens met de debatten te gaan moeien. Vanop een dikke twintig meter schoot de linksachter hard en precies in de rechterhoek en Duitsland had eindelijk zijn voorsprong vast. Verdiend, maar zeker niet gemakkelijk verkregen.

Samaras doet Grieken (heel) even geloven
Duitsland leek in de tweede helft snel dat tweede doelpunt te willen maken, maar liep daarbij op een scherpe counter. Salpingidis maakte de actie op rechts en zette ook nog eens perfect voor. De aanstormende Samaras deed de rest door het leer in doel te schuiven.  Duitsland even in de problemen, maar niet voor lang. 

De goal van de Grieken werkte als een rode lap op een stier en Duitsland begon aan een ware belegering van de Griekse goal. Na vijf minuten stond de Duitse voorsprong dan ook weer op het bord. Boateng wierp voor vanop rechts en geen enkele verdediger onderschepte het leer. Khedira schoot dan maar in één tijd binnen, weer een mooi doelpunt.

En Duitsland maakte het helemaal af tegen de vermoeide Grieken met een doelpunt van veteraan Miroslav Klose. Met het hoofd natuurlijk, wat dacht u anders? (Pas zijn derde op een EK, maar wel al 14 op WK's) Maar wat Sifakis uit zijn kooi kwam doen, weet niemand. Klose mocht zo wel heel makkelijk in doel koppen.

En Reus mocht het helemaal afmaken na een afgeweerd schot van Klose. Maar hoe hij de rebound binnentrapte, mocht er ook wel zijn. 4-1 en boeken helemaal toe voor Griekenland. Salpingidis mocht nog milderen vanop de stip na handspel van Boateng, maar dat is er eentje voor de geschiedenisboekjes.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties