Binnenkort einde verhaal voor Collin?

Koen Schaaphok
| 26 reacties
Binnenkort einde verhaal voor Collin?
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels zijn wellicht aan hun laatste WK- kwalificatiecampagne bezig onder Philippe Collin, de voorzitter van de Technische Commissie bij de bond. Hij denkt eraan het binnenkort voor gezien te houden. "Maar wel met een dik resultaat", aldus Collin.

Philippe is voorzitter van de Technische Commissie bij de bond en ook een invloedrijk bestuurslid bij Anderlecht. Een passie die veel tijd en inzet vraagt. “Als iedereen me zou vragen om door te doen, kan ik misschien nog twijfelen. Maar ik ben 66 en werk 60 uur per week. Ik ben altijd bezig, voor de bond of bij Anderlecht. En ik voel dat mijn lichaam me minder volgt. De mensen denken dat ik veel geld verdien, maar dat is niet zo. Bij de bond krijg ik 175 euro per jaar, zoals elk lid van de Technische Commissie en Anderlecht doe ik al 40 jaar vrijwillig”, aldus Collin, die aanvoelt dat het tijd is om andere prioriteiten te stellen. “Ik doe het met passie, maar ik moet ook aan mijn familie denken. Daarom overweeg ik om na deze campagne te stoppen bij de bond. Ik denk dat het mijn tijd is." 

Hoopvol

Philippe Collin heeft doorheen de jaren zwarte sneeuw gezien als het de Rode Duivels betreft. Nu breekt er een nieuwe tijd aan voor de nationale ploeg van België. Collin ziet mooie mogelijkheden weggelegd voor de Rode Duivels tijdens het tijdperk-Wilmots. "Ik heb het volste vertrouwen in Marc Wilmots en in onze kern.”

“Tactisch heeft hij me al positief verrast. Hij betrekt me niet bij de tactiek, maar dat vraag ik ook niet”, aldus Collin, die tegenover Het Laatste Nieuws nog even zijn doelstellingen voor de match tegen Servië uit de doeken doet. “Servië heeft meer schrik van de Duivels dan omgekeerd. Dat is positief. Ons doel is de eerste plaats in onze groep. En een gelijkspel in Servië past daarin.”

“Een zege zou fantastisch zijn maar met een draw ben ik ook tevreden. Verliezen zou ambetant zijn. Dan hebben we 1 op 6 tegen onze grote concurrenten. Maar ook dan is het niet voorbij. Na plan A en B is er nog plan C”, besluit Philippe Collin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties