Interview Merlier (KSVO): "We hadden Brussels kunnen uittellen"

Tomas Taecke
| 1 reacties
Merlier (KSVO): "We hadden Brussels kunnen uittellen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Brussels kon zaterdagavond tegen KSV Oudenaarde zijn eerste seizoenszege veiligstellen. Daags na de verliesbeurt in Molenbeek reageert doelman Pieter Merlier ontgoocheld: "We konden hen definitief uittellen", vertelt de sluitpost over de rode lantaarn.

"In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar betrekkelijk in evenwicht", vertelt Merlier aan Voetbalkrant. "Wij kregen drie kansen, zij kregen er één. Toch begonnen we met veel goeie moed aan het tweede bedrijf, want we waren toch iets sterker dan Brussels".

"Ik klemde al snel een strafschop wat onze ploeg wel veel vertrouwen gaf. Toen ze voorbij het uur met tien man verder moesten, gingen we vol voor de driepunter. We kregen kansen maar speelden het niet goed uit. Twee minuten voor inrukken worden we dan koud gepakt op de tegenaanval. Ik stopte de inzet nog maar in de herneming was het wel raak".

"Dit is natuurlijk bijzonder wrang. We missen de aansluiting met de subtop en geven Brussels opnieuw hoop. Ze lopen drie punten in op ons, terwijl ze anders met één been in de derde afdeling stonden. Als we hier de volle buit hadden gepakt, konden we ons stilaan richten op de linkerkolom. Nu zijn we genoodzaakt om de ploegen achter ons in het oog te houden", aldus een ontgoochelde Pieter Merlier.
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties