Reactie Mbokani: "Fier op mijn doelpunt"

Tomas Taecke
| 15 reacties
Mbokani: "Fier op mijn doelpunt"
Foto: © SC

Dieumerci Mbokani liet het Astridpark voor de pauze ontploffen met een heerlijk lobje en dito doelpunt. De gemaskerde Congolees beseft dat de driepunter tegen Zenit enorm belangrijk is voor het vervolg van de campagne.

Tomas Taecke in Anderlecht

Net als tegen Limassol bezorgde Dieumerci Mbokani zijn team een levensbelangrijke thuisoverwinning. De Anderlecht-spits keerde terug na enkele weken afwezigheid en bewees meteen zijn grote waarde voor de Brusselaars.

"Ik ben heel tevreden met mijn doelpunt en ben er eigenlijk ook wel fier op", zei een trotse Mbokani na de wedstrijd in de mixed zone. "Op training probeer ik de doelman vaak te lobben en vandaag is dat ook gelukt. Het is mijn eerste doelpunt in de Champions League die bovendien heel belangrijk was voor het team".

"Vandaag pakken we drie broodnodige punten. Op die manier blijft alles mogelijk. Tegen Milan wordt het opnieuw heel erg moeilijk, maar als we nogmaals kunnen winnen zijn we dicht bij de kwalificatie".

"Ik kreeg vandaag heel wat schoppen maar dat hoort erbij. Het was lastig tegen de grote verdedigers van Zenit maar ik denk dat ik het er goed vanaf heb gebracht. Ik was niet gehinderd door het masker want ook op training had ik het ding de hele week op. Het ademen is iets moeilijker maar echt storend is de bescherming niet", aldus matchwinnaar Dieumerci Mbokani. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties