Analyse Van Binst: "Praet? Die gaat er voor mij niet meer uit"

Van Binst: "Praet? Die gaat er voor mij niet meer uit"
Foto: © SC

Anderlecht speelde gisteren een sterke wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg. Onze huisanalist Gilles Van Binst bejubelt de keuzes van John van den Brom. Vooral Dennis Praet krijgt van het paars-witte icoon een stevige ruiker bloemen toegeworpen.

Door Johan Walckiers

Niet enkel Praet deelt in de complimenten, ook John van den Brom deelt in de lof. "Faut le faire hé. Een man die vijf keer gescoord heeft in twee wedstrijden op de bank zetten voor Mbokani. Maar een perfecte tactische keuze van Van den Brom. Mbokani is de man die het verschil kan maken. Tactisch heel sterk dat hij ze er niet alletwee opwierp om de gemakkelijke uitweg te zoeken", vond Van Binst.

Praet dan: 18 jaar, maar voor Van Binst een onbetwistbare titularis. "Laat die jongen zoveel mogelijk spelen. Die heeft lef, klasse, overzicht en een goede trap. Wat wil je nog meer? Vroeger kreeg zo'n jongen geen kansen omdat de gevestigde namen voorrang kregen. Onder Van den Brom is dat anders. Die zet er in een cruciale wedstrijd in de Champions League zelfs twee op het veld."

De Braziliaan Kanu mocht invallen voor de moegestreden Praet, maar die kreeg toch weer wat gefluit uit de tribune. "Kijk, als ik mag kiezen tussen Praet en Kanu kies ik altijd voor Praet. Ogen dicht en zonder twijfelen! Kanu fysiek sterker? En dan? Praet is handiger aan de bal. Zo'n talent moet je koesteren en zorgen dat hij genoeg speelt. Voor mij gaat die er niet meer uit."

"Kanu of Praet? Praet, met de ogen dicht en zonder twijfelen"

Anderlecht hield met de winst tegen Zenit zijn kansen op Europese overwintering en zelfs de tweede plaats gaaf. Thuiswinst tegen Milan dringt zich echter op. "En waarom niet? Ze hebben een kans. Net als Zenit is Milan niet zo sterk hoor. Zenit gaf veel geld uit, maar ze zijn het levende bewijs dat je geen ploeg bij elkaar kan kopen. En ook Milan is te pakken. Dat is niet meer het Milan van vroeger. Daarna zal alles afhangen van wat ze in Malaga doen. Ik verwacht toch dat ze een vier op zes gaan nodig hebben voor de tweede plaats."

En Malaga dat is overduidelijk het sterkste wat er in de groep van Anderlecht rondloopt. "Als je in de Primera Division zo hoog eindigt, ben je geen pannekoek hé. Maar als Anderlecht kan spelen zoals gisteren is er misschien wel iets mogelijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties