Neemt Atlético de stad in?

Neemt Atlético de stad in?
Foto: © SC

Vanavond om tien uur staat de Madrileense derby op het programma. Atlético heeft een uitgelezen kans om voor het eerst in lange tijd te winnen en zo Real op 11 punten te zetten.

30 oktober 1999, een dag die veel mensen waarschijnlijk niets (meer) zegt. Het was de dag dat de Socio’s van Atlético Madrid voor het laatst konden juichen om winst tegen Real. Met twee doelpunten van Hasselbaink kon Atlético de volle buit pakken in Santiago Bernabéu: 1-3 werd het voor Atleti.

De Europa League winnen vorig seizoen was heel mooi, maar winnen tegen Real is voor vele fans van Los Colchoneros mogelijk nog veel mooier. En ook vandaag zou er een man uit de lage landen een belangrijke rol kunnen spelen in de derby: als Thibaut Courtois de nul houdt, hoeven Falcao & co maar een keer te scoren om te winnen.

Mentale strijd

Atlético staat amper drie puntjes achter Barcelona en maar liefst acht punten voor Real, dus winst in de derby zou hen op koers houden voor de titel en – vooral – de kansen van Real op een nieuwe titel enorm klein maken. Mourinho en de zijnen weten dat ze absoluut moeten winnen om hun kansen gaaf te houden.

Het wordt sowieso een mentale strijd: Mourinho zal als statement alvast een klein uur voor de wedstrijd alleen het veld betreden, zodat de fans die hem willen uitfluiten dat ongestoord kunnen doen. Kan Atlético stunten en zo Madrid terug innemen? Het antwoord zal iets voor middernacht volgen.

Real is grote favoriet bij de bookmakers. Wil u een gokje wagen op één van beide ploegen open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60 euro gratis.

Indien Real wint, krijgt u 87 euro bij een gok van 60 euro. Een gokje op Atlético bij UNIBET van 60 euro kan u maar liefst 405 euro opleveren!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties