Ecuador verrast Portugal

Portugal heeft een verrassende nederlaag geleden in het vriendschappelijke duel tegen Ecuador. De Zuid-Amerikanen wisten uiteindelijk met 2-3 te komen winnen in Guimaraes.

Valencia had de Zuid-Amerikanen al na twee minuten op voorsprong gebracht, waarna Portugal er alles aan deed om terug te komen in de wedstrijd. Halfweg de eerste helft leidde dat ook tot de gelijkmaker via Cristiano Ronaldo.

Op het uur kwamen de Portugezen zelfs op voorsprong dankzij Helder Postiga, maar meteen nadien maakte Ecuador terug gelijk, daarbij een handje geholpen door Joao Pereira. Caicedo legde twintig minuten voor tijd de verrassende eindstand vast, waardoor La Tri een mooie zege wist te boeken in Portugal.

Portugal heeft volgende week een levensbelangrijk duel op Israel voor de boeg, want dat land deelt voorlopig met hen de tweede plaats in de groep achter Rusland. Ecuador staat voorlopig tweede in de Zuid-Amerikaanse voorronde voor het WK van 2014.