Bambrugge RC
FC Lebbeke
Datum: 10/02/2013 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 19
Rapide Lebbeke ontsnapt aan de nederlaag in Bambrugge
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke ontsnapt aan de nederlaag in Bambrugge
Foto: © SC

Wedstrijd met twee gezichten waarin Rapide op voorsprong stond aan de rust maar Bambrugge in het slot zag langszij komen. Enkel het doelhout verhinderde zelfs een plaatselijke zege.

De bezoekers begonnen met het terreinvoordeel, bergaf, en zetten onmiddellijk de toon. Tom De Moerloose moest een kopbal van Jeroen Scheerlinckx van de lijn vegen (2’) en Peter De Pauw verlengde een voorzet op Yannick De Temmerman (4’). Bambrugge reageerde via Tom Rooms die een snelle counter naast trapte, terwijl Dieter Malfait met de vingertoppen een knal van Kim De Prez nog uit de baan kon halen (8’). Toen de bezoekende goalie een vrije trap van Bart De Durpel niet kon klemmen was Xavier Arnolis er als de kippen bij om de rebound binnen te trappen (12’). De thuisploeg ging door op zijn elan maar De Durpel knalde een verre uittrap op Malfait (16’). Rapide nam de match in handen en De Temmerman moest plat op een uithaal van Nico Vanderhaegen (23’). De bezoekers hadden moeite om de dubbele verdedigingsgordel uit verband te spelen en dus probeerde Jeff De Visscher het van op afstand. Zijn pegel verdween onhoudbaar tegen de netten (33’). Bambrugge was van slag en Rapide sloeg toe. Jan Wauters haalde de achterlijn, bediende Peter De Pauw en de bezoekers mochten juichen (38’). Even later verlengde Maarten Cooreman een voorzet naast de verste paal.

Na de koffie was het de beurt aan Bambrugge om bergaf te spelen en dat gaf vleugels. Rapide ontsnapte aan de gelijkmaker toen Arnolis een vrije trap op de binnenkant van de paal kopte (57’). De bezoekers schoten wakker en De Pauw stuurde Cooreman diep die echter naast het lege doel besloot (64’). De thuisploeg nam direct over maar Lennart Mertens kopte een voorzet van De Durpel op de lat (65’). Dries De Vis kopte een inzenden door en Mertens verlengde deze over (77’). De plaatselijke druk bleef aanhouden en Malfait ging plat op een kopbal van Ruben Schepens (81’). Even later had de bezoekende goalie tot 3 keer toe een beenveeg nodig om Bambrugge af te stoppen. Opnieuw werd de bal in het pak gebracht en nu was het wel raak. De pas ingevallen Kasper De Schrijver vlamde de verdiende gelijkmaker tegen de touwen (87’).

Volgende zaterdag is Rapide gastheer voor Lovendegem en zondag krijgt Bambrugge de buren van Voorde op bezoek.

RC Bambrugge: De Temmerman, De Moerloose (80’ Schepens), Claus (46’ Vyverman), Wantens, Arnolis, De Vis, Meuleman (85’ De Schrijver), De Durpel, Mertens, De Prez, Rooms.

Rapide Lebbeke: Malfait, De Ridder, Rusabana, J. De Visscher, Wauters, Scheerlinckx, De Saedelaere, Cooreman, P. De Pauw, Vanderhaegen (82’ Zahriou), S. De Visscher (73’ De Winne).

Doelpunten:12’ Arnolis 1-0, 33’ J. De Visscher 1-1, 38’ P. De Pauw 1-2, 87’ De Schrijver 2-2

Kaarten: geel: Wantens, J. De Visscher, Scheerlinckx

Scheidsrechter: Jurgen Van Gulck