Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Donbas Arena
Ook geen winnaar in Shakhtar Donetsk - Borussia Dortmund

Borussia Dortmund staat een stap dichter bij de kwartfinales van de Champions League. Op het veld van Shakhtar Donetsk maakte het tot twee keer toe een achterstand goed, waardoor een 0-0 of 1-1 gelijkspel in eigen huis genoeg is voor plaatsing.

De Duitsers begonnen onbevreesd aan het duel in Donetsk en kregen de eerste kansen, zonder echt voor veel gevaar te kunnen zorgen. Ze zorgden er echter wel voor dat de druk bleef aanhouden, maar verder dan een kopbal op de lat van Hummels raakten de bezoekers niet.

Op de counter probeerde Shakhtar te scoren, maar ook dat lukte niet meteen. Een vrije trap op het halfuur zorgde uiteindelijk voor het eerste doelpunt: Srna trapte prachtig binnen in de bovenhoek. Het moment voor Dortmund om weer helemaal uit hun schulp te komen, wat nog voor rust ook tot de gelijkmaker leidde dankzij Lewandowski.

Dubbelrol Hummels

In de tweede helft gingen beide teams op zoek naar een extra doelpunt en halfweg de tweede helft was het de thuisploeg die kon scoren. Hummels ging in de fout op een hoge bal en Douglas Costa kon binnenwerken. Lewandowski miste even later een opgelegde kans, maar het was uiteindelijk Hummels die zijn foutje van eerder in de wedstrijd kon rechtzetten door de 2-2 te scoren.

De terugwedstrijd wordt op die manier nog spannend, al heeft Borussia Dortmund nu wel de beste papieren.