Vande Broek: "Hang time bestaat niet"

Niels Ceulemans
| 7 reacties
Vande Broek: "Hang time bestaat niet"
Foto: © SC

Tijdens de wedstrijd tussen Manchester United en Real Madrid waren alle ogen gericht op Cristiano Ronaldo. De Portugees stelde niet teleur, hij maakte een prachtig kopbaldoelpunt.

Dit doelpunt illustreerde nogmaals de geweldige sprongkracht van de Portugees. Uit een analyse bleek dat hij 1,23m hoog sprong. Dat is buitenaards, zeker wanneer je weet dat Michael Jordan en LeBron James 'slechts' 1,12m met hun voeten van de grond komen.

Daarnaast is er nog de fameuze 'hang time'. Bij zijn doelpunt leek Ronaldo in de lucht te blijven hangen alvorens hij raak kopte. Gert Vande Broek, trainer van volleybalploeg Asterix Kieldrecht, doet die 'hang time' af als een fabeltje.

“Dat bestaat niet”, reageerde Vande Broek in HNB. “De duur van de zweeffase is evenredig met de spronghoogte. Omdat Ronaldo hoger springt dan zijn tegenstander, zweeft hij langer in de lucht. Zo krijg je het idee dat Ronaldo wat blijft hangen, maar dat is niet correct.

Bij een sprong stijg je naar het hoogste punt en daal je, zoals bij een parabool. Bij die overgang blijf je echter niet zichtbaar even hangen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties