Kruibeke J.Vl.
Lebbeke KSK
Datum: 17/02/2013 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 22
SK Lebbeke haalt een punt in Kruibeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
SK Lebbeke haalt een punt in Kruibeke
Foto: © SC

Na een best genietbare wedstrijd kregen beide ploegen wat ze verdienden. Jong Vlaanderen opende de score en een erg gedreven SK Lebbeke kon net voor de rust de achterstand wegwerken.

Kruibeke wou een snelle voorsprong maar Olivier Van Impe was attent op een schot van Ilian Smolders (3’) en Jonas Heuvinck moest een scherpe voorzet van Johan Segers ontzetten (9’). De bezoekers reageerden met een kopbal van Tom Hanssens die strandde op de voeten van Matthias Van Goethem (10’). SK Lebbeke drukte de thuisploeg achteruit maar kreeg dan het deksel op de neus. Bij een weggewerkte hoekschop counterde Nick Pieters heel snel, stuurde Ilian Smolders diep en die knalde in de benedenhoek (24’). Lebbeke leek niet aangeslagen en de match ging snel heen en weer. Van Impe had de vuisten nodig bij een vrije trap van Pieter Van de Manacker (40’). Kruibeke liet de dubbele voorsprong liggen toen Ward Vertonghen een voorzet van Arber Haxhiaj van dichtbij over kopte (41’). Nu waren het de bezoekers die de snelle counter zochten en na plaatselijk mistasten knalde Olivier Schuddinck de gelijkmaker op het bord (42’).

Beide ploegen hadden al heel wat energie verbruikt en dus ging het iets rustiger na de koffie. Een loeier van op afstand van Mathias Van der Bruggen vloog nipt naast (52’) en Van Goethem moest plat op een afwijkend schot van Mustafa Erkoc (59’). Kruibeke voelde het gevaar en Segers knalde een voorzetschot voorlangs (61’). Aan de overzijde viel een hoekschop in het pak en moest Van de Manacker de bal van de lijn vegen (67’). Jong Vlaanderen kreeg nog een paar halve kansen via Segers met een vlam voorlangs (72’) en een verlengde kopbal in de handen van de bezoekende goalie (79’).

Volgende zondag zitten beide ploegen dicht bijeen. Kruibeke trekt naar Opstal en SK Lebbeke ontvangt buur Rapide Lebbeke.

KVJ Kruibeke: Van Goethem, Noeninckx, De Bondt, Verstraeten, Smolders, Haxhiaj, Vertonghen, Van de Manacker, De Breucker (64’ Quisse), Segers, Pieters.

KSK Lebbeke: Van Impe, N. Heuvinck, J. Heuvinck, Van Gijseghem, Erkoc, Verdoodt, Hanssens (82’ Salembier), Schuddinck, Van der Bruggen (69’ Bihi), Vermeiren, Diallo.

Kaarten: Geel: Verdoodt

Doelpunten: 24’ Smolders 1-0, 42’ Schuddinck 1-1

Scheidsrechter: Beau Van Vaerenbergh