Datum: 22/02/2013 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade Edmond Leburton
Antwerp verliest van Tubeke
Christophe van den Boom
| 0 reacties
Antwerp verliest van Tubeke
Foto: © SC

Tubeke heeft vrijdagavond gewonnen van Antwerp FC. Het werd 3-2. De bezoekers verweerden zich kranig, maar moesten zich toch gewonnen geven.

De wedstrijd begon met tien minuten vertraging, omdat de supporters van Antwerp vast zaten in de file. Toen de wedstrijd eindelijk op gang gefloten werd, kregen de binnenstromende Antwerpenaren al meteen een nieuwe domper te verwerken. Garlito kon profiteren van foutief wegwerken van Vandenbroeck en bracht Tubeke al na twee minuten op voorsprong.

Het doelpunt liet de bezoekers niet uit hun lood slaan, want zij kampeerden op de helft van Tubize. The Great Old verzamelde enkele kansen, maar scoren lukte niet. Tubeke toonden daarentegen een staaltje in efficiëntie. Camargo mikte een vrije trap tegen de lat, maar Hervé Onana wist het leer toch tegen de netten te duwen: 2-0.

Vlak na de rust kon Antwerp de aansluitingstreffer scoren. Luke Giverin, die uitgeleend wordt door Manchester United, zette Faucher op weg en die trapte het leer tussen de palen.

Antwerp kreeg kansen op de gelijkmaker, maar het was Tubize die de score uitdiepte. Onana knalde zijn vijftiende van het seizoen in de kruising. Nirisarike kon nog milderen tot 2-3, maar daar bleef het uiteindelijk bij. In de slotfase kreeg Antwerp-speler Omar Diouck nog een rode kaart na een ellenboog tegen Noé Dussenne. 

Tubeke staat na vanavond op de achtste positie in het klassement. Antwerp staat voorlopig nog twaalfde, net boven Roeselare dat zondag in actie komt. 

Opstellingen

Tubeke Tubeke

  Speler G Beoordeel
Lahaye Damien 90' -
Dussenne Noë 90' -
Liard Philippe 90' -
Neels Grégoire 90' -
da Silva Camargo Andrei 90' -
Vinamont Olivier 88' -
Garlito y Romo Shean 90' -
Mrabet Mohamed   90' -
Ambroise Gary 90' -
Onana Hervé Ndjana 90' -
Mulisa Jimmy 90' -
  Bank G Beoordeel
Steens Jeremy 2'  
Posluszny Jérémy -  

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Sengier Björn 90' -
Daeseleire Dimitri   90' -
Vandenbroeck David 90' -
Colin Lee 90' -
Giverin Luke 85' -
Panandetiguiri Madi Saidou 90' -
Nirisarike Salomon 90' -
Laerenbergh Conor   45' -
Van Tornhout Dieter 90' -
Faucher Jordan  90' -
Bennassar Omar 45' -
  Bank G Beoordeel
Kil Seppe 45' -
Diouck Oumar   45' -
Hayen Nicky 5'  
Herbeleef Tubeke - Antwerp