Interview Van der Elst: "Doelpunt Milan fataal voor Barça"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 13 reacties
Van der Elst: "Doelpunt Milan fataal voor Barça"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanavond staat de terugwedstrijd van de achtste finales in de Champions League tussen FC Barcelona en AC Milan op het menu. Milan trekt naar Camp Nou om er een 2-0 voorsprong te gaan verdedigen. Wij hadden een gesprek met Franky Van der Elst om vooruit te blikken naar de wedstrijd.

Door Timothy Collard

Van der Elst voorspelt een zware match voor Barcelona. Hij ziet Milan op dezelfde manier spelen als twee weken geleden in San Siro, en het de Catalanen ontzettend moeilijk maken. “Dit wordt een lastig duel voor Barça. Ze spelen de laatste tijd niet op hun hoogste niveau, ze kunnen veel beter dan dat ze lieten zien in de voorbije wedstrijden. Milan zal deze wedstrijd hetzelfde aanpakken als de heenwedstrijd. Veel mensen achter de bal en centraal proberen alles dicht te houden.”

“Barça heeft het vooral moeilijk om tegen een sterke verdediging het verschil te kunnen maken. Milan zal proberen om er uit te komen op de counter, met snelle jongens zoals een El Shaarawy bijvoorbeeld. Een tegendoelpunt van Milan zou fataal kunnen zijn. Dat zou zo goed als zeker einde verhaal betekenen voor de Spanjaarden”, meent de voormalige coach van STVV.

De tweevoudige Gouden Schoen ziet echter wel nog mogelijkheden voor de Catalaanse topclub. “Als er één ploeg is die deze scheve situatie kan rechtzetten, dan is het Barcelona wel. Het blijft hoe dan ook een zeer moeilijke taak en Barça zal een versnelling hoger moeten schakelen in vergelijking met de vorige weken. Messi kan het forceren. Hij heeft dat tikkeltje meer altijd in zich, maar het collectief zal in de eerste plaats goed moeten zijn. Ze moeten alles wat ze in zich hebben op de mat leggen, dan pas kunnen ze het tij nog keren.

Tot slot bespreekt Van der Elst nog de kansen op een eindoverwinning van beide teams. “De winnaar van deze partij is zeker nog niet de winnaar van de Champions League. Ze kunnen beiden een mooie stap zetten, maar met Real Madrid, Bayern München en Borussia Dortmund zijn er nog enkele serieuze kandidaten actief die zullen meestrijden tot het einde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties