Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stedelijk Sportcentrum Meesterstraat
Sint-Niklaas wint degradatietopper
Jens Van der Borght

Eerder kon u lezen dat Westerlo met het kleinste verschil van Dessel won. Maar ook heel wat andere teams uit tweede klasse kwamen gisterenavond in actie.

Eupen-Moeskroen-Péruwelz 0-2

De ploeg van coach Dos Santos kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Bova. Op het half uur moest Eupen met tien man verder, nadat Dieuhiou van het veld werd gestuurd. Na de rust zette Bova, met zijn tweede van de avond, de 0-2 eindcijfers op het bord.

Dankzij deze zege blijft Moeskroen-Péruwelz in het spoor van Oostende en Westerlo. Ze volgen op respectievelijk zes en drie punten van de nummer een en twee in tweede klasse. Oostende treed vanavond om half 9 op eigen veld aan in de topper tegen de nummer vijf, WS Woluwe.

Antwerp-Heist 4-2

Het meeste spektakel was er gisteren te zien aan de Bosuil, waar Antwerp met 4-2 won van Heist. De Antwerpenaren kwamen na een kwartier spelen op 1-0 via Diouck. Dat was meteen ook de ruststand.

In de tweede helft barstte de match helemaal open. Via Criel en Webers kwam Heist op een 1-2 voorsprong. In een dol laatste kwartier wist de ploeg van Dennis van Wijk nog drie keer te scoren. Van Tornhout, Faucher en opnieuw Diouck gaven de fans reden tot feesten.

Sint-Niklaas-Oudenaarde 3-0

Onderaan het klassement stond de deradatietopper tussen SK Sint-Niklaas en KSV Oudenaarde op het menu. Sint-Niklaas kwam na tien minuten al op voorsprong via Laref. Ondanks een vroege rode kaart in de tweede helft van Aerts, scoorde de thuisploeg nog twee keer. Weuts en Laref, met zijn tweede van de avond, zorgden voor de 3-0 eindstand. Vlak voor de 3-0 had Oudenaarde-speler Raes nog rood gekregen.

Sint-Niklaas is met deze zege, in de strijd tegen de degradatie, de winnaar van de speeldag. Het zag de rechtstreekse conucrrenten Heist en Brussels verliezen. Dankzij deze zege wipt het over Heist naar de voorlaatste positie in het klassement. Sint-Niklaas heeft eveneens nog twee wedstrijden te goed op Heist en Oudenaarde.