Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Het Kuipje
Westerlo boekte moeizame zege tegen Dessel
Robby Morren

Westerlo heeft woensdagavond een belangrijke maar bijzonder moeizame zege geboekt tegen Dessel. Een goedkope strafschop die werd omgezet door Bart Goor leverde het enige doelpunt uit de partij op. Westerlo houdt zo de druk op Oostende.

Robby Morren in Westerlo

Bij Westerlo viel er slechts één -noodgedwongen- wijziging te noteren in vergelijking met de wedstrijd tegen Eupen. Wouter Corstjens was niet speelgerechtigd en werd vervangen door Kenneth Schuermans. Bij Dessel was Van Lieshout er wegens familiale redenen niet bij.

Westerlo zit in volle titelstrijd en elk puntenverlies kan dodelijk zijn. Dat was het eerste halfuur echter niet te zien. Was het de druk of was er sprake van onderschatting? Dessel kwam vrijuit voetballen in het Kuipje en daar had de thuisploeg het heel moeilijk mee. Het wedstrijdbegin was volledig voor de bezoekers dat binnen het kwartier voor gevaar zorgde via Bilican en Gielis. Op de eerste gekadreerde poging was het wachten tot minuut 19 en ook die kwam van Dessel: Vansimpsen kopte in de handen van doelman Cordier. Na 20 minuten kon Westerlo voor het eerst dreigen via Gnohéré die halfweg de eerste periode een prima vrije trap afleverde; de bal scheerde het zijnet.

Goedkope strafschop
Na een halfuur barstte de partij open. Cordier hield zijn team overeind toen hij de bal vakkundig uit de voeten van Vamsimpsen haalde die alleen voor hem opdook. Twee minuten later had Westerlo zijn voorsprong te pakken. Het had daarvoor wel een bijzonder goedkope penalty nodig. Bart Goor leverde een vluchtschot af, de bal botste op de armen Joris Van Hout die de armen voor zijn lichaam hield. Sneu voor de ex-Westerlospeler maar de bal ging op de stip en Goor miste niet.

De voorsprong gaf Westerlo het vertrouwen dat in de aanvangsfase ontbrak. Er kwamen nu wel mogelijkheden en er was een geweldige parade nodig van Henkinet toen Cools de bal in één tijd op de slof nam. Met een 1-0 tussenstand mocht vooral Westerlo tevreden richting kleedkamer trekken.

Voorsprong verdedigen
Coach Frank Dauwen liet een onzichtbare Iachtchouk in de kleedkamer, Janssens nam zijn plaats in en deed dat meer dan behoorlijk. Hij liet zich al snel opmerken met enkele goede afstandsschoten. Toch vond Westerlo ook in de tweede periode zijn ritme niet en Dessel moest niet onderdoen voor de titelkandidaat. Na een kwartier kwam de thuisploeg goed weg toen Trenson een bal voor de lijn weghaalde, er was een goede interventie van Maertens nodig om te verhinderen dat Gielis van dichtbij kon afdrukken en Nijs kopte niet ver naast de kooi van Cordier.

De Kemphanen konden niets meer klaarmaken in de tweede helft maar slaagden er wel in stand te houden. Voor de vijfde keer op rij hield de thuisploeg de nul. Het levert een magere maar belangrijke overwinning op in de strijd om de titel. Westerlo nadert opnieuw tot op 2 punten van de leider Oostende die morgen in actie komt.